Posts

Santa Bàrbara i Amposta acolliran un dels dos cursos de monitoratge de lleure que organitza el Consell del Montsià

pijweb_EDITORA9808EDITORA_6242

Punt d’Informació Juvenil Planer (Foto: Infomakis)

 

Aquesta setmana ja es poden formalitzar les inscripcions al  Punt d’Informació Juvenil.

(Redacció/J.Roig).El Consell Comarcal del Montsià a través de l’Àrea de Joventut, i en col•laboració amb els Punts d’Informació Juvenil per mitjà de la Xarxa «Montsià Jove», ha organitzat per aquest estiu dos cursos de monitoratge de lleure.

Els joves que ja tinguin els 18 anys complerts i que vulguin aprofitar la possibilitat de realitzar el curs de monitors de lleure disposen d’un primer curs que es durà a terme entre dos municipis, Santa Bàrbara, al Edifici de Serveis Socials i Amposta ( a l’Oficina Jove del Montsià. El curs començarà el 27 de juny i es perllongarà fins el 10 de juliol. Els interessats, a partir d’aquesta setmana ja poden formalitzar la inscripció a qualsevol Punt d’Informació Juvenil del seu municipi.

Alcanar serà la seu del segon dels cursos. Els serveis agraris serà l’equipament on des de l’11 fins al 23 de juliol s’implementarà l’altra edició del curs de monitoratge de lleure infantil i juvenil. Per fer aquest curs, les inscripcions es podran formalitzar del 13 fins al 27 de juny.

Amb la realització del curs de monitoratge de lleure l’alumnat estarà preparat per intervenir de manera educativa amb l’organització, la dinamització i l’avaluació d’activitats on participen menors de 18 anys. El curs té una durada de 310 hores que es divideix en una etapa teoricopràctica (150 h) i una etapa pràctica (160 h). Superades aquestes etapes, s’obtindrà la titulació.

Santa Bàrbara cedeix una segona transferència de documentació a l’Arxiu Comarcal

arxu

Operaris municipals efectuant el trasllat (Foto:Arxiu Comarcal)

arx 2

Carrer de l’Arxiu Comarcal on está dipositada la documentació planera (Foto:Arxiu Comarcal)

La primera es va fer l’any 2012 i incloïa documents des del primer quart del segle XIX fins l’any 2000.

Ara, i amb motiu de les obres que s’ha de fer a l’ajuntament vell, s’ha traslladat la resta fins a l’any 2010. En total 250 metres lineals de documents.

(J.Roig/T.G.).-Ahir van finalitzar els treballs de trasllat de la segona transferència de documentació del fons municipal de Santa Bàrbara fins a l’Arxiu Comarcal del Montsià, fruit del contracte de cessió en comodat que es va signar ara fa 4 anys entre el nostre ajuntament i l’Arxiu.

En aquella ocasió es va lliurar documentació que abastava des del primer quart del segle XIX, relatius a la segregació del municipi veí de La Galera i d’altres de caràcter econòmic, altres referents a les guerres carlines, però sobre tot la documentació administrativa municipal fins a l’any 2000. En definitiva, el fons cedit en aquella ocasió constava de 1500 documents , amb unes dimensions aproximades de 150 metres lineals, aplegant pràcticament 200 anys d’història.

Ara, i amb motiu de les obres de desallotjament que s’estan fent a l’edifici de l’antic ajuntament s’ha tingut que traslladar una segona tanda de documentació que, tal com explicava l’arxivera comarcal Montse Matamoros, inclou la posterior a l’any 2000 fins al 2010. L’arxivera deia que s’ha trobat també documentació complementaria a altres sales de l’edifici que és anterior a l’any 2000.

En aquesta segona transferència s’han traslladat fins a l’Arxiu Comarcal un total aproximat de 100 metres lineals de documents per rebre tractament arxivístic i que se sumen a la resta del fons que ja custodia l’organisme.
El fons,com indicava Matamoros es cedeix com a comodat, és a dir, es lliura gratuïtament a l’Arxiu Comarcal del Montsià per a que pugi esser consultat per qui vulgui i pot ser restituït a l’ Ajuntament en el moment que aquest cregui convenient.

Al març del 2012, Santa Bàrbara es convertia en el primer municipi de la comarca que ingressava la seva documentació històrica a l’arxiu desprès del d’Amposta.

Tot i estar dipositada a Amposta, els investigadors o les persones interessades poden accedir a aquesta documentació, d’ un manera ordenada, acudint directament al mateix centre o demanant prèviament una autorització a l’ Ajuntament planer.

Santa Bàrbara recolza la moció de la plataforma “Salvem les Ambulàncies”

sal

Manifestació al pont Lo Passador el passat novembre (Foto : Plataforma “Salvem les Ambulàncies”

Tot i que la nova estructura assistencial no afecta directament el municipi, la moció es va aprovar unànimement, “per solidaritat”.
El nostre poble segueix tenint una ambulància de dia, però es veu afectat el servei nocturn que ens prestava Amposta, al quedar-se la ciutat amb una sola de les dos que tenia fins ara.

(J.Roig).-Els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Santa Bàrbara (CIU-EP-PP), van aprovar a la sessió plenària del passat desembre, la moció que la plataforma Salvem les Ambulàncies ha presentat als ajuntaments ebrencs on es reclama que “no es retiri cap ambulància a les Terres de l’Ebre, ni total ni parcialment i que a més a més, aquelles unitats que fa quatre anys es van retallar, tornin a donar servei les 24 hores”, tot argumentat que “amb el nou concurs d’adjudicació del servei hi haurà poblacions amb una manca greu de cobertura sanitària”.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, va dir que, encara que aquesta nova fórmula assistencial no ens afecta directament, ja que Santa Bàrbara segueix tenint el servei diürn d’ambulàncies com fins ara, presentaven aquesta moció igualment per tal de mostrar la seua solidaritat amb la resta de territori.

El portaveu del principal grup de l’oposició, Marc March, Esquerra Planera, va dir que el seu grup recolzava la moció perquè estan convençuts de que, encara que s’ ofereixin millores en les prestacions i equipaments en els vehicles de la nova empresa, (que es va fer càrrec del servei el passat mes de Novembre), les ambulàncies han d’estar als pobles, “perquè el temps de desplaçament d’una ambulància pot salvar vides”, argumentà.

Recordem que la Plataforma Salvem les Ambulàncies denuncia la reducció d’alguns serveis assistencials, totalment o parcial, a Sant Jaume d’Enveja, l’Ametlla de Mar, Amposta, Móra d’Ebre, Xerta i Batea. En el cas del CAP de Santa Bàrbara, tot i que com hem dit, segueix tenint servei diürn d’ambulàncies, si que patirem les conseqüències de la retallada del servei nocturn que ens donaven els vehicles de la base d’Amposta que s’ha quedat amb una sola ambulància de les dues de les que disposava fins l’any passat la ciutat.

Aquest dijous es tallarà també la carretera que dona accés a l’autopista des de Vinaròs

IMG_20151008_183620

Cua de vehicles al tall dels passat dijous a Les Cases (Foto:J.Roig)

La Federació de veïns d’Amposta i la de Vinaròs s’uneixen per sumar un tercer punt de tall a la N-340.

Dijous, a les 18h., tornaran a interrompre el trànsit a la carretera a l’alçada de l’Ametlla de Mar i Les Cases d’Alcanar. A Vinaros també es tallará la carretera d’accés a l’AP7, baix el lema : ”Prou!!!, AP7 Gratuïta Ja “.

(J.Roig/T.G.).-Segons ha pogut saber la nostra emissora, la Federació d’Amposta d’Associacions de veïns i desprès del trencament amb la Federació tortosina per la visió de prioritats diferents que tenen per solucionar la problemàtica de l’accidentalitat a la N-340, ara volen establir un front comú, juntament amb els veïns i les veïnes del territori que s’hi vulguin sumar, i l’Associació de veïns Migjorn de Vinaròs, amb qui han acordat unificar la demanda de la gratuïtat de l’AP7 per a tots els vehicles baix un mateix lema:”Prou!!!, AP7 Gratuïta Ja “
L’entitat ampostina a convocat per a aquest dimecres a les 20:00h. una xerrada informativa per part de Llorenç Navarro Senar i Angel Porres Garcia.

El dijous la reivindicació es portarà al mercat de Vinaròs i per la tarda es farà un nou tall a la carretera CV-102 que és la que puja de Vinaròs fins a l’entrada de l’autopista, abans d’arribar a Ulldecona.

D’aquesta manera, aquest proper dijous ja no solament seran dos, sinó tres els punts on es tallaran carreteres. Els habituals punts a l’Ametlla de Mar i a Les Cases d’Alcanar a la mateixa 340, a la que s’hi sumarà aquest nou tall a la via que dona accés a l’autopista AP-7 per on, fins ara, es desviava bona part del trànsit els dies de les anteriors manifestacions. Amb aquest tall segurament es vol aconseguir que la reivindicació tingui més incidència, ja que, sinó hi ha via alternativa per l’autopista, el transit que vingui des del sud, es veurà molt més afectat.