Posts

L’Ampa de l’escola de Santa Bàrbara també organitza un campus per Setmana Santa

S’organitzaran tres dies d’activitats relacionades amb la pasqua i es vol pintar zones de joc al pati del centre.
El preu del campus és de sis o quinze euros i el termini d’inscripcions acaba el dia 31 de març.

(J.Roig/T.G.).-Si la passada setmana explicàvem que el CF Santa Bàrbara organitzava un campus esportiu durant les properes vacances de Setmana Santa, avui ens fem ressò d’una iniciativa similar que neix de l’ AMPA de l’escola Jaume Balmes del nostre poble.
També per primera vegada i per tal que els infants puguin estar atesos durant els dies previs als pròpiament festius, l’entitat ha decidit organitzar tres dies de Campus escolar entre el dilluns i el dimecres de la Setmana Santa, és a dir, entre el 10 i 12 d’abril. Núria Royo i Núria Gaya, membres de l’Ampa, explicaven que els horaris seran des de les 9 del matí fins a la 1 de la tarda i que les activitats que han organitzat per als assistents estan estretament relacionades amb el centre i la festa que commemora el calendari. Així, entre altres activitats, es faran pintures a la zona del pati, mones de pasqua i fins i tot una excursió.

El preu del Campus escolar és de sis euros per un dia o quinze si es prefereix el pac dels tres dies. El termini per fer les inscripcions acaba aquest divendres 31 de març i es poden fer als matins a les nou, directament a la monitora del menjador escolar o el mateix divendres entre les tres i les cinc de la tarda al mateix menjador.

L’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara obre les portes als pares dels alumnes

14681816_10209328869533065_2972324830998116631_n

D’esquerra a dreta, Núria Royo i Bàrbara Rodrigo. (Foto: T.G.)

Aquest curs podran assistir a les festes que organitza el centre, com per exemple la de la Castanyada.

L’AMPA de l’escola també anuncia que organitzarà campus per a que els escolars estiguin atesos en determinades dates de l’any en que no hi haurà classe.

També posa en marxa el bons multimèdia 10 per atendre necessitats puntuals dels alumnes.

(J.Roig/T.G.).-Ara fa una setmana, l’AMPA de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara va celebrar la seua assemblea general, on un dels punts principals era la presentació del nou equip directiu del centre que a partir d’aquest curs vol implantar una sèrie de novetats en la gestió de l’ escola i també amb la relació d’aquesta amb els pares i mares dels alumnes.
Bàrbara Rodrigo i Nuria Royo respectivament com a presidenta i vocal de l’Ampa planera explicaven a la ràdio del poble que el nou director els va explicar el seu projecte de centre, dels que va destacar la seua intenció de posar en marxa un programa de reutilització de llibres i, sobre tot, tornar a obrir les portes del col•legi per a que les festes que s’organitzen al centre estiguin obertes als pares dels alumnes, la més immediata, la de la Castanyada.
Un altre dels punts que l’Ampa volia destacar era que, per primer cop, aquest curs posaran en marxa uns campus especials per Setmana Santa i el 8 de Maig (que serà dia pont per la celebració de la festa del copatró Sant Gregori el dia 9), i que permetrà la conciliació familiar aquests dies en que no hi haurà classe, ja que, els nens que ho necessitin, estaran atesos igualment durant unes hores encara que els pares treballin.
L’assemblea va donar compte també de les activitats extraescolars que començaran properament com multi esport o ball o la d’anglès que ja ha començat. En canvi l’activitat de teatre de moment queda en suspens perquè no hi ha suficients inscrits.

Un altra novetat que explicaven les responsables de l’Ampa de l’escola són els anomenats pacs multimèdia 10 que es poden utilitzar durant tot el curs en el moment que la família, per la circumstància que sigui, necessiti que l’infant sigui atès fora de l’horari escolar. El pac de 10 serveis té un preu de 20 euros i es pot adquirir a l’entitat bancària amb la que treballa l’associació.

L’Ampa de l’escola Jaume Balmes contracta els serveis d’una empresa per oferir les activitats extraescolars.

ampa

Nuria Royo i Bàrbara Rodrigo, membre de l’Ampa i presidenta, respectivament. (Foto : T.G.)

Seguirà oferint també els servei d’acollida, multimèdia i menjador amb les monitores de la mateixa entitat.
Les activitats de tarda s’iniciaran al mes d’octubre i les de migdia al novembre.

(J.Roig/T.G.).-Amb l’inici del nou curs escolar, l’Ampa de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara posa en marxa també tots els serveis que ofereix als associats i que enguany tindran com a principal novetat la contractació d’una empresa que s’encarregarà de coordinar i dur a terme les activitats extraescolars.
Barbara Rodrigo, presidenta de l’entitat i Nuria Royo, membre activa de la mateixa, explicaven a La Plana Ràdio que es va decidir contractar l’empresa “Eixam, educació i lleure” per tal de poder regular les activitats que s’organitzen i que fos un mateix monitor que s’encarregués d’impartir-les durant tot el curs.

Aquesta empresa serà dons enguany l’encarregada d’impartir les classes de multi esport , anglès, teatre i ball, segons la presidenta de l’Ampa, una reivindicació molt especial de les nenes de l’associació.

Aquest canvi significa també un lleu increment al preu que els pares i mares hauran de pagar per les activitats que faran els seus fills. Així s’ofereixen pacs de 5 activitats per 61 euros, 4 activitats costaran 49 euros, 3 en valdrà 40 euros, 2 tindrà un cost de 25 euros i si es vol una sola activitat el preu serà de 17 euros. Si hi ha un germà, a la primera i segona activitat s’aplica un 10% de descompte.
A part dels serveis contractats a aquesta empresa, l’Ampa de l’escola planera també té les seues pròpies monitores que s’encarreguen de l’acollida matinal, el servei de menjador , les activitats multimèdia i les classes d’informàtica.

L’entitat també recorda que les activitats de tarda s’iniciaran al mes d’octubre i les de migdia al novembre. Podeu consultar les taules d’activitats i preus, així com informació en general de l’Ampa de l’escola al seu perfil del Facebook.

Santa Bàrbara posa en marxa un “Banc de llibres”

capturada

(Foto:J.Roig)

La iniciativa és de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes, però compta amb el suport i assessorament de la mateixa escola i de l’ajuntament.

Es demana la col•laboració de tot hom i qui vulgui ja pot fer les seues aportacions als punts de recollida a l’Escola, l’Smartcentre, l’Ajuntament i l’Institut les Planes.

De moment els llibres que es demanen són diccionaris escolars de Català i Castellà de l’Editorial Santillana, el d’anglès Pocket McMillan, els llibres d’Educació en Valors 3 i 4, i el de lectura El Zoo d’en Pitus.

(J.Roig/ T.G./AdSB).-El proper curs escolar 2016-2017, l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes vol iniciar un programa de reciclatge de llibres, que inclou part dels llibres de cicle mitjà i superior. L’educació infantil i cicle inicial en queden exclosos pel format dels materials utilitzats, que n’impedeix la reutilització. Amb aquest projecte de reutilització i socialització dels llibres es pretén sensibilitzar al màxim a tota la comunitat educativa d’aquests valors fonamentals i reduir la despesa econòmica a les famílies.
Núria Royo, coordinadora de la iniciativa i membre de l’AMPA explicava a La Plana Ràdio que la idea inicial era recollir solament diccionaris i llibres de lectura, però que donat l’elevat cost dels llibres es va decidir provar d’ampliar-ho també als llibres de text. Desprès d’aconseguir la implicació dels mestres i de l’Ajuntament la iniciativa ja s’ha posat en marxa.
La iniciativa no solament ha tingut el vist-i-plau del nou director que s’incorpora al centre, sinó que també comptarà amb l’experiència i assessorament que pugui aportar pel fet de que, a l’escola on ha estat fins ara, ja es feia un banc de llibres.
Tenint en compte que és un projecte nou es començarà per a signatures concretes i s’anirà ampliant a mesura que vagi funcionant. L’adhesió al Banc de Llibres és totalment voluntària, l’alumnat que no en formi part podrà comprar els llibres com s’havia fet fins ara. Les famílies interessades hauran de comprometre’s a unes normes per al bon funcionament de tot el projecte.

Per la seua banda, l’escola s’ha compromès a no canviar els llibres, que prèviament, s’ha acordat que formaran part del Banc de Llibres i l’AMPA de l’escola serà qui ho gestionarà. La Regidoria d’Ensenyament dona suport a la iniciativa fent una aportació econòmica per tal de facilitar el dia a dia a les famílies del poble. També es compta amb una aportació econòmica d’una entitat financera que aquest any es destinarà al nou projecte.

Des de l’Ampa es demana la col•laboració i implicació de tothom, i per això ja s’ha iniciat una recollida dels diccionaris escolars de Català i Castellà de l’Editorial Santillana, del diccionari d’anglès Pocket McMillan, dels llibres d’Educació en Valors 3 i 4, i del llibre de lectura El Zoo d’en Pitus. Els punts de recollida són a l’Escola, l’Smartcentre, l’Ajuntament i l’Institut les Planes.