Posts

Els taurins ebrencs celebren demà la seua Assemblea anual a Aldover

10616086_10154788350696392_5764473317462099525_n

(Foto: Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre)

El president de l’Agrupació demana l’assistència dels associats i recorda que enguany s’ha separat l’acte assembleari de la Gala que es celebrarà el proper mes de Desembre.

(J.Roig).-Aldover acollirà, aquest divendres 11 de novembre, l’Assemblea general ordinària de socis de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre per donar comptes de la gestió que de l’entitat ha fet la junta el darrer any. El president, Joaquim Martí, demanava als responsables de les penyes que no faltin a la convocatòria per tal de que tots els associats puguin estar assabentats i participar de la mateixa.

Martí informava de que enguany l’Assemblea s’ha volgut separar de la Gala ( que es farà a principis de Desembre a Deltebre) per tal de donar agilitat als actes i reconeixia que l’any passat va ser “un tostón” perquè, com que va acudir poca gent a l’Assemblea, al decurs de la Gala van haver de tornar a informar dels temes tractats.
L’Assemblea dels taurins ebrencs serà a les vuit de la tarda al Centre d’Interpretació d’Aldover (al costat de les piscines.)

L’Agrupació de penyes lamenta l’agressió a Mas de Barberans i condemna “tot tipus de violència vingue del sector que vingui”.

Bous_Terres_Ebre

Han convocat una reunió per aquest pròxim dissabte a Santa Bàrbara, per “tranquilitzar” els aficionats.
El president de l’entitat taurina reclama un tracte no descriminatori per part dels mitjans de comunicació.

(J.Roig/T.G./ACN).-Després de la difusió de les imatges sobre l’agressió a dues activistes d’Anima Naturalis a Mas de Barberans divendres passat, l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre va emetre ahir dimarts un comunicat en què lamenten “profundament” els fets, però on asseguren també sentir-se “constantment agredits pel sector animalista”.

En el comunicat, l’entitat condemna “tot tipus de violència vingue del sector que vingue”, tant “per part dels protaurins com dels antitaurins” i exigeix “poder continuar amb unes festes completament legals” sense sentir-se “constantment agredits pel sector animalista”.
El mateix president de l’Agrupació ho explicava, en declaracions exclusives a la nostra emissora ahir pel mati, afetgint que no es pot condemnar a tota l’afició per uns fets puntuals, que no s’han de tornar a repetir i que de fet, els mateixos que les van protagonitzar, ja han admés que no van actuar bé.

Martí també reclama un tracte no descriminatori per part dels mitjans de comunicació i que es facin ressó també de les coses que es fan bé, “no solament quant els interessa, no solament pel morbo d’aquesta denuncia”, “dels 250 actes taurins que es fan a Terres de l’Ebre solament un 0`33 % van ser objecte de denuncies”, deia, reclamant també veu per a les coses positives.

D’altra banda, l’Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre ha convocat una reunió per aquest pròxim dissabte a Santa Bàrbara per “tranquilitzar” els aficionats i rebaixar la tensió dels darrers dies.

Segons ha avançat, en aquestcas  en declaracions a l’ACN, el president de l’entitat, Ximo Martí, l’objectiu és aconsellar i guiar les diferents comissions de penyes per evitar aldarulls en una temporada que acaba de començar. Martí ha assegurat que els fets del Mas són “injustificables” però deixa clar que els animalistes han “traspassat la línia vermella” amb el que consideren que són “provocacions”. El representant de l’Agrupació ha reclamat que es reguli l’entrada d’animalistes a les places on se celebren correbous i ha demanat que es persegueixin les “denúncies falses” que es fan per part dels antitaurins.
El president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, vol acordar amb tots els penyistes i membres de les comissions una consigna que transmetre als aficionats de les festes amb bous sobre què fer davant la presència d’animalistes a les places. El president de l’Agrupació ha demanat també que siguin els Mossos d’Esquadra qui actuïn davant de qualsevol comportament inadequat tant per part de protaurins com per part d’anitaurins.

 

Als taurins se’ls acaba la paciència.

Si cal, actuaran legalment contra els animalistes, si al final de temporada creuen que algunes de les seues accions no s’ajusten a la llei.

Des de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre diuen comptar amb l’assessorament juridic necessari i el recolzament dels ajuntaments taurins per fer-ho.

2016-04-27 16.28.36

De dreta a esquerra, Santi Albiol, vicepresident de l’Agrupació, Guillermo Martinez, membre de la junta i el ramader Cristian Mansilla (Foto:J.Roig)

(J.Roig).-Des de La Plana Ràdio i unes hores abans dels fets succeïts al Mas de Barberans, el divendres passat quant es denunciaven agressions contra dues animalistes, coneixiem les declaracions que Santi Albiol, vicepresident de l’Agrupació de Penyes i comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, feia al programa “Espai Tauri” en el sentit de que, se’ls ha acabat la paciència i no pensen seguir justificant-se davant les reiterades denuncies dels animalistes ja que, majoritàriament, les coses s’estan fent bé com a quedat demostrat per les poques que finalment han acabat prosperant.
Albiol diu que l’Associació, assessorada pels seues serveis jurídics i amb el vist-i-plau dels ajuntaments, deixarà de fer-los “el joc” i “publicitat gratuïta”, de manera que, si a final de temporada, i recollint tota la informació de les accions que hagin pogut dur a terme als actes taurins dels nostres pobles es troben motius per tirar endavant alguna acció legal contra ells, ho faran.”Si per defensar la festa cal començar a fer accions en contra dels animalistes, ho farem com ells ho fa nen contra nostre” etzibava Albiol, afegint que compten amb el recolzament de tots els ajuntaments on es fan bous.

Albiol reconeixia que els animalistes tenen dret a gravar imatges perquè estan en un espai i en un acte públic, igual que el dret de llibertat d’expressió els empara davant moltes expressions desafortunades, o algunes fins i tot insultants, que publiquen per les xarxes socials aquestes plataformes antitaurines. Un altra cosa son les gravacions d’imatges on apareguin menors,( i aquesta podria ser una escletxa on agafar-se legalment) , ja que, fins i tot el vídeos que puguin presentar per denunciar la presumpta participació de menors en actes taurins, aquests haurien d’aparèixer amb la cara pixelada.

Milers de manifestants en favor dels toros a València

bous

La representació de les TTEE a la manifestació de València.(Foto: J.Martí)

Les comarques ebrenques hi van aportar més de 300 aficionats

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre es reunirà avui amb la Delegació del Govern per preparar la temporada de bous al territori.

També es demanarà informació sobre les denuncies dels animalistes contra els bous de Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja.
(Aguaita/J.Roig).-Aficionats als toros, toreros, picadors, empresaris, criadors , apoderats i membres de penyes taurines, entre les que cal destacar les de l’Agrupació de Penyes i comissions Taurines de les Terres de l’Ebre que van aportar més de 300 aficionats, van confluir el passat diumenge al centre de València en una manifestació que va reunir milers de persones, unes 40.000 segons els organitzadors i 10.000 segons la Delegació del Govern. La manifestació, convocada per la Unió Taurina de la Comunitat Valenciana reclamava la defensa de la continuïtat del toreig i les festes dels bous en general a l’Estat espanyol sota el lema ‘Els Toros, Cultura, Arrels i Llibertat d’un Poble’. Entre els congregats hi havia el conegut torero José Tomás.

La comitiva va sortir a les tres de la tarda de la plaça de Sant Agustí amb crits de “llibertat, llibertat!”. Una hora després arribava a la plaça de braus, on el torero valencià Enrique Ponce va llegir un manifest que, entre d’altres coses, afirma: “El poble pren els carrers per reivindicar el toro i el toreig com un bé propi de la seua forma de viure, de la seua cultura. Una cultura que la nostra Constitució empara. Som un exemple de civisme i estem orgullosos de ser uns aficionats als toros”.
La marxa, absolutament pacífica, va comptar amb alguns moments de tensió. Per exemple, quan la capçalera es va aturar a les portes de l’Ajuntament de València, on es va escoltar una sonora xiulada cap a l’alcalde, Joan Ribó, de Compromís, que és contrari a la festa (tot i que la plaça depèn de la Diputació de València , no del Consistori) i que s’ha pronunciat en contra del ‘bou embolat’ a les pedanies de València.
De les Terres de l’Ebre, com ja vam avançar el passat divendres , hi va haver una nodrida representació, encapçalada pel president de l’Agrupació de Penyes i comissions Taurines de les Terres de l’Ebre Ximo Martí qui ens feia un resum de com es va viure la reivindicació començant per aclarir que la xifra de 10.000 participants que dona la Delegació és impossible que sigui certa perquè només al concurs de retalladors que es va celebrar just abans de la manifestació ja va omplir la plaça de bous de València que té una capacitat de més de 15.000 seients.

Martí recorda a totes les penyes i comissions del territori que avui dimarts dia 15 de març a les 19 hores i a les Oficines del Parc Natural del Port de Roquetes, es portarà a terme la reunió d’inici de temporada a la que assistirà el delegat del govern a les Terres Ebre, Xavier Pallarès, el Director d’Interior Joan Juan i la tècnica de Jocs i Espectacles Montserrat Pegueroles.

Entre les qüestions que volen tractar en aquestes reunió i segons explicava el mateix president de l’Agrupació estan les referides a les denuncies que els animalistes van presentar contra els bous celebrats a Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja l’estiu passat. En el primer cas volen preguntar com es va poder filtrar la denuncia als mitjans de comunicació i en el segon volen exposar el seu malestar perquè, per lo que sembla, el requeriment segueix endavant.