La IXà edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova arrenca amb l’exportació com objectiu

L’Associació d’Oleïcultors de la Ribera d’Ebre present per primera vegada a la FIO.

Pelegrí crida al sector oleícola a obrir-se als mercats internacionals i promocionar el consum d’oli al país

L’Associació d’Oleïcultors de la Ribera d’Ebre present per primera vegada a la FIO.

Redacció/J.Roig/ACN) .-L’encarregat d’obrir la FiO 2011 va ser  el conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, que fa nou anys va ser l’encarregat d’inaugurar la primera edició.

El conseller va instar al sector oleícola a ’emprendre el camí de la internacionalització’  assegurant que el Departament que encapçala i la Generalitat donaran suport a tots els projectes amb aquest objectiu perquè es faci ‘amb garanties’. Una altra de les mesures que proposa el conseller per ajudar al sector és la promoció del consum d’oli a Catalunya. ‘Serem aliats de tot el secor productiu i de les persones que generen ocupació i riquesa al país’, va dir  Pelegrí. També vademanar a les grans superfícies que es facin càrrec de la difícil situació que pateix el sector i no venguin olis per sota del preu de cost. Pelegrí va inaugurar la 9a Fira de l’Oli de Móra la Nova que va tenir lloc aquest passat  cap de setmana.

L’acte d’inauguració de la Fira Intercomarcal de l’Oli  de Móra la Nova, que s’allargà  fins ahir, va servir  per premià els diferents olis i també, novetat d’enguany, les tapes elaborades amb aquest producte. 35 van ser   els  estants dels productors i transformadors d’oli presents a la fira morenca..

Una de les novetats d’enguany va estar  la presència de la, recentment creada, Associació d’Oleïcultors riberencs. En aquest sentit, el president del  Consell Comarcal, Berant Pellisa, assenyalava  que es tracta d’un “ fet destacable.  Hi ha la presentació de l’associació d’oleïcultors de la comarca,  de gent que no es troba dins de les denominacions d’origen que  estan la Ribera. Crec que és molt important que es faci la promoció conjunta i, sobretot  que es lluiti per tindre un producte de qualitat, que ja la té, i comercialitzar-lo”,afetgia