La penya taurina “Serra de Godall” compleix un dècada

cartAquesta entitat ha estat també la promotora de les Jornades Culturals que organitzen al poble des de fa 7 anys.

Amb motiu de l’aniversari, volen recuperar el bou cap-llaçat , tradició que es va perdre ara fa 11 anys.

(J.Roig/T.G.).-La defensa i promoció d’aquest actiu cultural i festiu que son els bous, tal i com els entenem a les Terres de l’Ebre, té un dels grans referents al municipi de Godall a través de la seua penya taurina “Serra de Godall” que enguany està de celebració per commemorar el seu 10é aniversari.

Santi Albiol, president de l’entitat expressava des de la nostra emissora la seua satisfacció per l’evolució positiva que la penya ha tingut al decurs d’aquesta dècada ja que, des de la seua creació no ha deixat de créixer.”Vam començar amb 14 socis i ara en som 160” deia satisfet.
Però això no es tot, perquè la penya taurina “Serra de Godall” ha volgut anar més enllà de lo que és estrictament el tema taurí i per això, des de fa 7 anys, són els impulsors de les Jornades Culturals que s’organitzen al municipi pel mes d’Octubre. Unes jornades que, entre altres activitats, inclouen xerrades sobre temes taurins per transmetre a les noves generacions aquesta estima per la nostra festa, segons afirmava el mateix Albiol.

Amb motiu d’aquest 10é aniversari, la penya godallenca ha preparat una sèrie d’activitats, la primera de les quals es va poder veure a la passada Fira de l’Oli i l’Espàrrec que celebra el municipi al mes de març. Tot i que la penya ja hi participa habitualment, enguany van preparar una exposició especial sobre aquests deu anys de trajectòria.

La propera activitat que duran a terme , ja dintre del mes de Maig, és la també tradicional “Marxa a peu pel terme”, encara  que enguany serà diferent ja que, amb motiu de la celebració, la marxa serà nocturna i sota el lema “descobrim els nostres racons”. Es durà a terme  el dissabte 17 de Maig i aprofitant que serà quant la Lluna estigui plena.. La penya recorda que a partir del dia 5 de maig començaran  les inscripcions anticipades per a la cursa.

Els actes de celebració seguiran al mes de Juny amb una festa “campera” que es farà a algun de les ramaderies del territori  i que inclourà la tradicional gimcana taurina que tan d’èxit té tots els anys entre els participants. I ja al mes d’agost,  l‘intenció de la penya és aprofitar les Festes Majors per intentar recuperar el bou capllaçat que no es celebra al poble des de fa 11 anys.