L’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara retarda la pujada del preu de l’oli fins a l’1 d’Abril.

El president i el gerent de l’Agrícola del Camp, aquesta setmana al World Olive Oil Exhibition. (Foto:JL Cardona)

Els preus dels verges i verges extres augmentaran 50 cèntims per litre i se situen entre els 4,50 i els 5,50 euros.

El gerent de l’entitat no creu que, almenys de moment, l’augment de preu pugui afectar el consum, ja que la demanda supera la producció.

(J.Roig/T.G.).-Els preus de l’oli d’oliva en origen estan experimentant notables pujades, fins a ser gairebé un 20 per cent superiors als de l’any passat per aquestes dates. Fa uns dies recollíem la valoració del sindicat Unió de Pagesos qui aclaria que aquest increment no implica que s’hagin disparat els preus en origen, sinó que es deu a la retallada d’un 20% de la producció en l’àmbit mundial. D’aquesta manera, tenint en compte els costos de producció que implica el cultiu, aquest augment tan sols permet garantir l’activitat al sector, segons el sindicat.

En el cas de Santa Bàrbara i segons explicava a la nostra emissora, Josep Lluís Cardona, gerent de la Cooperativa Agrícola del Camp, distribuïdor de les marques pròpies Grusco, Iberloei i Cosenia, la pujada de preus s’ha retardat fins al dissabte 1 d’Abril per poder donar marge de proveïment a socis i distribuïdors, però a partir d’aquesta data sí que el preu pujarà 50 cèntims d’euro per litre d’oli extraverge.

Segons algunes fonts, aquest important augment del preu de l’oli d’oliva podria perjudicar el consum i derivar-lo cap a altres tipus d’oli més barats. En canvi per a Cardona en aquest sentit no hi ha motiu d’alarma perquè el consum mundial d’oli d’oliva a augmentat i supera el tres milions de tones. Tenint en compte que les previsions de producció de la campanya actual estarà al voltant dels dos milions vuit-centes mil tones, està clar que el consum superarà la producció i per això, segons el gerent de la cooperativa planera, difícilment baixarà.

Cardona feia aquestes declaracions des de la fira World Olive Oil Exhibition que s’ha celebrat aquesta setmana a Madrid i que ha visitat juntament amb el president de l’Agrícola, Jaume Roé. La fira, una de les més importants del sector, és un excel·lent aparador per conèixer com es mou i una bona ocasió per establir contactes amb els distribuïdors, deia el gerent de l’Agrícola.