Ulldecona acull avui el 3er Congrés Olivat

1457712_10202762369885087_243253411_n

Acte de presentació de l’ oli “Via Augusta”,ahir a Santa Bàrbara (Foto:A.Ollés)

Destaca la participació del Cap de Paisatgisme del Grup Santander i  dels tècnics de les universitats de Madrid i Còrdova
Godall serà  demà la seua dels darrers actes del Congrés amb una  “vivència de l’elaboració de l’oli”
(J.Roig/T.G.).-Desprès  de que Santa Bàrbara inaugures ahir la 3a Trobada  OLIVAT. Oli d’oliveres mil•lenàries i varietals del Territori Sénia acollint  la presentació de l’ oli “Via Augusta” ,avui  divendres  i a Ulldecona té  lloc el 3r CONGRÉS OLIVAT a la Casa de Cultura del municipi, que inauguraran a les 9 h el Director General del SOC,Joan Aregio, l’Alcaldessa d’ Ulldecon, Núria Balagué i el President M-TdS , Juan José Palomo.

La Gerent de la Mancomunitat, Mª Teresa Adell  presentarà tot el projecte OLIVAT, juntament amb  Tècnic responsable de l’IRTA Agustí Romero i el Director de Cuina de la Fundació Alícia Jaume Biarnés .Adell destacava del congrés la participació del Cap de Paisatgisme del Grup Santander i  dels tècnics de les universitats de Madrid i Còrdova.
També participaran al la jornada d ‘avui els 3 Directors Generals d’Alimentació de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya per parlar  la qualitat dels olis a les 3 Comunitats Autònomes.
Per demà dissabte 30 novembre les activitats de la trobada es traslladaran a Godall on es farà  es farà una vivència de l’elaboració de l’oli, amb la col•laboració de la Cooperativa de Godall, per  mostrar tot el procés de producció de l’oli de qualitat des de la recol•lecció fins a la degustació .

El projecte OLIVAT el du a terme la Mancomunitat de la Taula del Sénia, però té la col•laboració de diversos sectors econòmics i socials del Territori. Cal destacar que ara són 10 els molins productors d’oli que participen: 5 catalans, 4 valencians i 1 de la part aragonesa, però a més també col•laboren uns 50 Restaurants de tota la zona i fins i tot han començat a treballar altres grups.