Diari de colònies: “l’os de dinosaure”

monitorsEstimat diari, avui és el darrer dia que et parlo de les colònies, tinc aquella sensació d’alegria amb una mescla de tristesa perquè s’acaben, però amb les ganes d’abraçar als pares, per les nits és  quan els trobo més a faltar,  però quan els ulls es tanquen,  els somnis venen i carrego les piles per al següent dia.

Ahir l’aventura ens va portar a  descobrir el treball paleontològic que es porta a terme al jaciment Ana descobert el 1988 i que ens va endinsar en el món dels dinosaures, més tard vam fer un picnic en una de les ermites que hi ha al municipi que en són un grapat !!!

A la ràdio aquest matí li ha tocat  al grup de “Chertolins” en al·lusió a Chert, no us confongueu amb Xerta que estem a la zona del Maestrat.nit jove

A la Judit Rodríguez, una de les activitats que més li ha agradat ha estat el saltapins i no m’estranya, l’adrenalina quan et tires amb tirolina és inexplicable;  Paula Martorell ens ha desxifrat  el missatge que vam escriure en una carta als pares i que fou un poc complicat,  perquè escrivíem a cegues amb suc de llimona, els missatges eren d’estima per a ells,  tranquil·litzant-los de que tot anava bé.

Oriol aquest matí no estava per a romanços i la xica de la ràdio pregunta que pregunta …ha tingut que fer una mica de memòria per explicar-li la gimcana dels dinosaures, en la que s’havia de buscar un os i on el factor sort,  jugava un paper important, “de totes maneres el grup guanyador fou el nostre i estàvem contents amb les xuxes que ens vam menjar”.

cuineresIvan Borodin, explicava “ la gimcana va transcórrer per tot el poble i  finalment vam tenir que estirar les cordes del pou, que hi ha al darrera la casa de colònies, per aconseguir l’os”  també ens recordava que esperen  la broma dels monitors aquesta nit, una activitat tradicional que sempre es fa a les colònies.

Devin Arasa , no sap com encara no havia anat abans , perquè s’ho esta passant super bé, ell és  dels que té la veu afònica de tant de xerrar i cridar, vol tornar perquè li encanta estar amb els amics, per cert alerta als seus pares “estic bé no m’ha passat res”.

Erica Merino “es com si cada dia parles a la radio del be que ho ha fet”  “l’any passat no vaig anar perquè m’enyorava una mica però aquest any ja sóc més gran, a més dormo en Alba, en Alexandra, en pau…i m’ho passo bé, la nit del terror vaig  ser de les que va cridar més”.

Per a Mar Accensi és el seu primer any de colònies, no s’havia animat fins ara, perquè tenia por a enyorar-se però s’ho esta passant molt be “…ara el saltapins no me van agradar perquè tinc por al risc i les tirolines me feien respecte” ; Judit Forner esta acompanyada de la seva germana però ella té experiència en les colònies i no s’enyora gens, avui ens ha explicat que han fet un joc a la gimnàstica matinal,  que s’agrupaven en números i els que no ho aconseguien havien de fer flexions.

Ruben Ferré diu que potser quan serà gran també anirà de monitor, ens recorda que el túnel del terror ha estat millor aquest any que l’any passat “perquè l’any passat plovia i el vam tenir que fer dins de casa”  les croquetes del primer dia li van encantar.

El pau Villamón és molt valent, el túnel del terror enlloc de fer-li por li van fer gracia i no és l’únic Pau del grup,  perquè també hi està el Pau Condeminas que ha fet emocionar a la xica de la radio quan li ha preguntat :”que faràs  quan arribis de colònies? -una abraçada molt forta al papa i a la mama”

El Marc  Lleixà esta content perquè diu que “és una experiència inoblidable i a més s’ho esta menjant tot, li costa arrancar però esta molt feliç d’haver-hi anat” sense dubte se li nota que de  tant en tant parla per la ràdio perquè ha parlat com un gran locutor.

Finalment la darrera xiqueta en intervenir  ha estat Aina Reverter, contenta per les “xuxes”  que ahir van tenir de premi i amb ganes de preparar les gimcanes de demà per als pares.

En acabar la intervenció d’Aina, el darrer monitor i també Regidor de Joventut Adrià Batiste ha valorat l’experiència com a molt positiva,  per als nens que durant uns dies s’ho passen molt bé,  desconnecten de les activitats habituals, de les noves tecnologies… Aquest any tot i que els monitors eren joves,  destacava la seva maduresa a l’hora d’estar pendents  dels diferents grups.

Avui serà un dia més relaxat !! els monitors aquesta tarda ens ajudaran amb els preparatius  de la gimcana de demà, jo vaig a mirar la maleta perquè me penso que la mare no m’ha posat la roba de gala i això que la vaig avisar “la darrera nit mengem hamburgueses, natxos, nuggets i fem el comiat amb una festa”

Estimat diari així finalitzo, amb ganes que l’any vinent tots aquets joves monitors ens tornin acompanyar,  perquè sense el seu esforç desinteressat,  seria difícil que nosaltres poguéssim gaudir d’aquests dies especials, uns instants que recordarem tota la vida…per cert em queden encara dos anys per poder-hi anar i ja et dic que després vull formar-me com a monitora per poder tornar tota aquesta felicitat que a mi m’ha omplert tant a les colònies d’estiu, fins aviat perquè el temps passa tant ràpid que ja penso amb les de l’any vinent i bon estiu.