Santa Bàrbara te problemes aquest estiu per poder netejar els solars urbans bruts perque hi ha propietaris “desapareguts”

solars-bruts-3Des de fa setmanes l’ ajuntament de Santa Bárbara emet un ban demanant als propietaris de solars dins el casc urbá que els netegen d’ herbes i deixalles amb l’ intenció  de mantenir la població neta i especialment per evitar possibles riscos d’ incendi.
Segons explicava l ‘alcalde del municipi Jordi Boronat, tot i que alguns veïns han fet cas del prec , enguany , per primer cop es dona la circumstància que alguns d ‘aquets solars no es podran posar en condicions perquè “s’ ha perdut la pista dels propietaris”.

L’ explicació que donava l ‘alcalde planer és que, aquets darreres anys, amb l ‘explosió urbanística que va viure el municipi , molts d ‘aquets solars van ser adquirits per promotores que ara o han desaparegut o són difícils de localitzar.

Boronat explicava que l’ ajuntament havia posat en marxa aquest campanya informativa amb els bans i cartes personalitzades als interessats , amb l’ intenció d ‘avisar als propietaris i que cas de no netejar els solars es passaria a sancionar-los.
En el cas dels “desapareguts” ,desprès dels tràmits administratius preceptius és la brigada municipal la que intervé.

Cada any l’ ajuntament demana al veïnat ,amb més o menys èxit, que es netegin  els solars urbans i molt especialment en estius tan secs com el que estem patint , davant el potencial perill de que es pugin produir incendis per la combustió de les matèries vegetals seques altres materials que hi fan cap.