L’oli Iberolei, el millor al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre

OLI GUANYADOR CONCURS DE TASTL’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara guanya el XXXII Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre amb el seu Iberolei d’oliva morruda.

El tast s’enmarca en la Fira de l’Oli de Jesus, celebrat aquest passat cap de setmana.

(J.Roig/Redacció).-L’oli Iberolei de la modalitat morruda de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara s’ha endut el premi al millor oli del XXXII Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre en el marc de la Fira de l’Oli de Jesús. Aquest oli, considerat també el millor en la modalitat verge extra de productors envasadors de la DOP Baix Ebre-Montsià, va arribar a la final del tast, organitzada al Museu de l’Oli de la cooperativa Soldebre, que va comptar amb la participació d’onze experts tastadors, una vegada superada una fase prèvia amb gairebé una setantena de mostres presentades.

“Aquest premi significa que s’està fent bona feina i que les cooperatives cada cop prioritzen més la qualitat”, ha reconegut Jaume Roé, president de la cooperativa guanyadora. Josep Lluís Cardona, el gerent de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara ha explicat l’oli premiat “és un oli intens en nas i boca, afruitat, que ressalta les característiques amargues i picants”.

En una escala de l’1 al 9 s’atorga un valor a cada oli i se’n considera, especialment, el seu sabor, el punt d’afruitat, d’amarg i de picant.
El fet d’organitzar el concurs unes hores abans de la inauguració de la fira, tot i que els
premis van ser lliurats, com sempre, diumenge al matí, s’ha pensat com una manera més d’ajudar a promocionar el producte dins la mateixa fira i poder presentar-lo en l’espai Àgora que divendres al matí va obrir portes amb una sessió professional.

El jurat va donar també el premi al millor oli d’oliva verge extra de la DOP Terra Alta a Rius d’Or (empeltre) de la Fatarella; el millor sense DOP, a l’Oli del Mar (farga), d’Ebrethink SL, del Baix Ebre; el de productors envasadors de collita pròpia, a Oleum Naturale By Mas Roquell, de Rasquera; i el de productors particulars de collita pròpia, a Francesc Cid, de Xerta.