Tot i el mal temps,l ‘Agrícola del Camp de Santa Bàrbara va mantenir les vendes d’ oli a la Fira

Foto: J. Roig

 La Cooperativa ha tingut que comprar olives fora per poder mantenir el suministrament als clients consolidats.

J.Roig/T.G.).-Desprès d ‘una setmana des de la clausura de la XV Fira de l’ Oli de Santa Bàrbara ,el balanç que fa la Cooperativa Agrícola del Camp no és del tot negatiu.

El gerent  de l ‘entitat,Josep Luis Cardona ,deia que  tot i que no es pot negar que  la pluja va afectar l ‘afluència de visitants,en quant a les vendes habituals no es podien queixar ja que els clients de sempre no van faltar a la cita anual per  a poder comprar  el primer oli de la temporada,clients que fins i tot demanen olis de varietats concretes per les que estan disposats  a pagar un poc més.

Cardona explicava també que la Cooperativa s ‘ha vist obligada a comprar olives procedents de la zona aragonesa de Casp  per poder complementar la minva de collita que ha provocat ,per un costat  la persistent  sequera    i per l’altre la plaga de mosca de l’ oliva.

El gerent de l ‘entitat justificava aquesta compra per poder seguir complint  amb el subministrament  als clients consolidats   d’ oli envasat .

La collita d’ olives enguany s’ ha vist reduïda en un 50 per cent ja que fins i tot les pluges de les darreres setmanes han perjudicat  el rendiment a la baixa i també  la producció dels fruits ,fent caure al terra bona part de les  olives que havien resistit la sequera  i la mosca.