Neix a Santa Bàrbara una nova cervesa artesana

Els seues promotors l’ han batejat amb el nom de “Nel”  en memòria d’ un avantpassat seu.
De moment i fins que no es pugi inaugurar l’ obrador al poble ,la producció es fa  a  un de Logroño.

(J.Roig/T.G.).-A partir d ‘ara,al bons productes que ja s ‘elaboren al nostre poble(oli,pastissets,baldanes etc..),li caldrà sumar també la cervesa artesana  que a partir dels primers dies del  proper mes de Febrer es començarà a comercialitzar amb el nom genèric de Nel.
Jordi Forcada,promotor  de la iniciativa al costat de la seua dona,explicava que   tot va començar  tres anys enrere,  com un hobby ,elaborant diferents classes de cervesa a casa a per a l consum privat ,fins  que es van animar a organitzar alguns tastos  amb restauradors .Les bones critiques al producte que donaven a tastar  els ha animat  ara a professionalitzar-se.
Salomé  Barberà,explicava que la cervesa es comercialitzarà amb el nom de “Nel”  en honor del besavi del seu marit Jordi al qui es coneixia amb aquest  diminutiu  i  que ja es dedicava  a elaborar  vi i oli de la seua producció. Tot  i que aquest serà el nom  genèric,la cervesa es presentarà amb dos varietats diferents. L ‘elaborada a partir del ‘ordi maltejat es dirà “Bàrbara”  i tindrà una graduació  de 4’5º . “ Genoveva” tindrà com a matèria primera el blat i serà un poc més fosca i àcida.
La cervesa artesana planera de moment s ‘elabora a uns obradors de  Logroño mentre acaben les obres  del que s ‘esta construint al poble. De moment ja hi ha sis mil botelles preparades per a la comercialització  que ,segons Forcada,podria començar a partir del proper mes de Febrer.
La cervesa ,mentre no es pugi augmentar la producció ,tindrà limitada la seua distribució a l ‘àmbit de la demarcació tarragonina  i  es podrà trobar solament a establiments especialitzats i de restauració.