Montsià Actiu impulsa la creació d’una xarxa de territoris arrossaires

 

La comissió a l’Albufera de València (Foto:CCM)

Montsià Actiu impulsa un projecte de promoció dels territoris arrossers tradicionals del Delta de l’Ebre, l’Albufera de València i el Parc Natural de Doñana, de gran valor ambiental i potencial estratègic.

(Redacció/J.Roig).–El Consell Comarcal del Montsià, a través de Montsià Actiu, s’ha proposat valoritzar la potencialitat del cultiu de l’arròs com a reclam turístic i dinamitzador de l’economia del territori del Delta.

En el marc d’aquest projecte de dinamització del sector alimentari i turístic, el passat dijous 21 de juny, Montsià Actiu va organitzar un intercanvi d’experiències a l’Albufera de València. Aquesta iniciativa pretén crear una xarxa de territoris arrossers tradicionals -Delta de l’Ebre, Albufera i Parc Natural de Doñana- que formen part del conveni RAMSAR. Aquesta iniciativa està encaminada a la creació d’una aliança estratègica per a la revalortizació dels paisatges de l’arròs que permeti realitzar projectes conjunts, tant a nivell nacional, com europeu.

Aquest viatge va comptar amb la participació de més d’una vintena representants del sector arrosser, així com d’associacions turístiques del Delta de l’Ebre i agents públics de les comarques del Montsià i del Baix Ebre. També hi va tenir la col•laboració de l’Oficina de promoció mediambiental de l’Ajuntament de València.

La jornada va consistir en una reunió de treball on els tècnics de Montsià Actiu van exposar els objectius i àmbits de treball del projecte als representants de l’Albufera i del Delta de l’Ebre.