Les Festes Majors de Santa Bàrbara costaran als planers i planeres gairebé 70 mil euros menys.

Festes 2011: Dia de les paelles (Foto:LPR)

Destaca la filosofia de compartir el cost d ‘alguns elements comuns  per a  les colles  com les taules del ball o la paella .
Entre altres canvis hi haurà un dia menys de ball,s’ elimina la sardina del esmorzar popular i el correfocs.

(J.Roig/T.G).-A poc més d’ una setmana per a que donen inici les Festes Majors de Santa Bàrbara, la regidoria ha volgut aclarir algunes “rumorologies”  que  s ‘escolten pel poble  referents a com acabarà afectant l’ important retallada que  a sofert el pressupost festiu ,que ha passat dels gairebé 170 mil euros de l ‘any passat ,als cent mil d ‘enguany.
Judit Lleixa,titular de Festes,aclaria primer que res que la retallada en el pressupost festiu,en general no afectarà  a la festa,però si a l ‘estalvi en els pressupostos municipals.
Lleixà desmentia el rumor que circulava pel poble de que enguany no hi hauria esmorzar popular el primer dissabte de festes,desprès del bou cap llaçat. L ‘esmorzar si que es farà però es prescindirà d’un element com la sardina que,donada l ‘època de l ‘any  encaria molt el pressupost destinat a aquest àpat  de germanor.
El dia de les paelles es donarà solament l ‘arròs i l’ oli ,considerant que per a les colles,compartir  el cost de la resta d’ ingredients  no ha de representar  una  gran despesa,però si un  important estalvi per a les arques municipals.
També s ‘elimina un dia de ball,concretament el del primer diumenge de festes. Lleixà  o justificava  dient que s’ ha comprovat que  era el dia que menys gent anava al ball.
L ‘argument de compartir costos i per tant no repercutir tant  en la despesa individual dels ciutadans, és el  que la regidora defensa també  a l’ hora de justificar   l ‘augment del cost de les taules  i cadires per al ball que enguany ,tot   i ser amb entrada gratuïta,costarà 50 euros o el de els carros i carretes que està entre els 40 i 45 euros .A més Lleixa deia que feia molt anys que es feia pagar lo mateix.
Referent als bous,enguany el pressupost s’ ha rebaixat fins  als 18.000 euros,per lo que solament es farà una matinada de vaquetes,tot i que  es mantindran els mateixos dies de bous. La regidora deia que la Comissió i la Penya Planers pels bous  ‘s han adaptat a la retallada,mantenint  el Concurs de Ramaderies i els dies habituals de bous.
Un altre dels elements que  es modifiquen enguany a les festes planeres ,és l’ inici de les mateixes que es trasllada de la plaça Major a la plaça de bous per fer la presentació de penyes  ,eliminant el correfocs i substituint-los per un bou embolat i unes vaquetes.