L’Antena Cultural Tortosa de la URV marida tastos de vins de la Terra Alta amb música en directe de Felip Pedrell

enologiamusicalLa primera de les sessions, amb les 24 places ofertes ja ocupades, serà aquest dijous al vespre a l’aula Laboratori del Campus Terres de l’Ebre

 Tortosa (ACN).- L’Antena Cultural Tortosa de la URV ofereix a partir d’aquest dijous al vespre sessions de tast de vins amb Denominació d’Origen Terra Alta acompanyades d’interpretacions en directe de peces del reconegut compositor i musicòleg tortosí Felip Pedrell. Amb voluntat de promoure i relacionar diferents àmbits de la cultura i dels productes del territori, l’aula Laboratori del Campus Terres de l’Ebre acull la primera de les tres sessions programades de l’anomenada Enologia Musicada, amb 24 places ofertes ja ocupades. L’activitat consistirà en tast de cinc vins del celler Altavins de Batea (Terra Alta), mentre un grup de músics interpretarà una selecció de cançons populars ebrenques publicades per Pedrell.

 Els vins que s’oferiran són Ilercavònia 2012, Almodi 2012, Tempus 2009, Domus Pensi i vi dolç negre natural. En l’àmbit musical, es podran escoltar temes inclosos en el ‘Cancionero Musical Popular Español’ de l’any 1922, elaborat a partir de materials recollits pel mateix compositor i musicòleg entre els anys 1850 i 1865. Concretament, són dos cançons de bressol, “La Mare de Déu quan era xiqueta” i “Non, non, noneta”, així com “Jota Tortosina”. Seran interpretats al piano pel professor del Conservatori de Música de Tortosa i adjunt de la URV, Joan Vidal.

 “La idea és fer entre tots territori i potenciar els nostres actius, i unir els punts forts de l’interior amb els del delta, música, etnologia, enologia i gastronomia”, assenyala Núria Gil, responsable de l’Antena Cultural Tortosa de la URV.