Incidències i bosses d’aire als treballs de neteja del dipòsit municipal d’aigua de Santa Bàrbara.

IMAG0061

Proves d’aforament del nou pou municipal l’any de la seua construcció :2004 (Foto, J. Roig)

S’han hagut d’obrir els hidrants de la zona alta del poble per poder expulsar l’aire de les canonades de distribució.
L’alcalde diu que no és pot assegurar quant es normalitzarà completament el servei perque les tasques d’expulsió són lentes i feixugues.

(J.Roig/T.G.).-Tal i com estava previst i anunciat, el passat dimecres a partir de les tres de la tarda van començar els treballs de neteja del nou dipòsit municipal de subministrament d’aigua potable que tenien que concloure a les sis de la tarda, segons va anunciar l’empresa que gestiona aquest servei a Santa Bàrbara. Per lo que sembla i segons que va informar l’alcalde del municipi al torn de precs i preguntes de la sessió plenària que es va celebrar anit, l’empresa va informar cap a les cinc i mitja de la tarda de que els treballs havien acabat i que per tant es restablia el servei. Un parell d’hores desprès van començar a arribar les primeres queixes dels veïns que veien com encara no disposaven d’aigua als seus domicilis. Advertida la companyia de la incidència i desplaçats els operaris per comprovar quin era el problema, es va detectar que hi havia bosses d’aire a les canonades que dificultaven la normal circulació del líquid, per això es van tenir que habilitar els hidrants repartits per la zona alta del poble per tal de que surtis l’aire, restablint parcialment el servei desprès de les 10 de la nit.

L’alcalde va informar anit, també durant el ple, de que el subministrament no s’havia restablert completament i amb el cabdal habitual a tot el poble, ja que continuava havent-hi bosses d’aire al llarg del tram de mes de 1300m de la canonada principal, però que, el problema s’anirà solucionat al decurs de les properes hores tal i com l’aigua vagi desplaçant aquestes bosses amb els consums dels usuaris. De fet i segons va informar Blanch, els problema està focalitzat especialment a les plantes altes dels edificis per tema de pressió, mentre que als baixos el servei ja és òptim. Finalment l’alcalde va dir que ningú pot assegurar quant quedarà normalitzat completament el servei , “pot ser avui, el dissabte o el diumenge, ningú s’atreveix una data, perquè l’eliminació de les bosses d’aire és lenta i feixuga”, aclaria.