Aquest dissabte s’inaugura el local de l’Associació Cultural “Salam” de Santa Bàrbara

 

Façana de la seu social de "Salam" (Foto:T.B.S.)

Façana de la seu social de “Salam” (Foto:T.B.S.)

L’acte consistirà en una visita al local, obert a tot hom , i una degustació de dolços marroquins.
Les classes per aprendre àrab i berber les impartiran per separat, un professor i una professora, que col•laboraran en la iniciativa d’ensenyar la seua llengua als infants magrebins nascuts aquí.

(J.Roig/T.G).-Tal i com ja van avançar a principis d’aquesta setmana, demà dissabte a les 5 de la tarda la comunitat magrebí del nostre poble inaugurarà el local social on tenen previst dur a terme activitats culturals i socials com ara l’ensenyament de la seua llengua als joves nascuts aquí o els batejos i altres celebracions pròpies de la seua religió.
Per això s’han constituït en una associació cultural denominada “Salam” que a partir d’ara tindrà a la seu social a l’edifici que han comprat i habilitat (amb recursos propis) al carrer Isaac Peral, al costat de l’edifici de Serveis Socials.
Segons ens explicaven l’acte consistirà amb una jornada de portes obertes a la que tot hom hi està invitat i amb un aperitiu a base dels dolços propis de la seua cuina.

En quant a les activitats lectives que, segons van explicar, són la principal raó de ser de l’associació, es portaran a terme amb la col•laboració d’un professor “que té molts estudis” sense especificar quins i que treballa, per lo que els horaris de les classes d’àrab es tindran que adaptar a la seua disponibilitat i segurament s’hauran d’impartir els caps de setmana.
En quant a les dones, també tindran una educadora que donarà les classes per les tardes de 3 a 5, un cop les mares hagin deixat els fills a l’escola.

També ens van informar de que, de moment, els usuaris de la nova associació islàmica pagaran una quota de 10 euros mensuals per fer front al manteniment del edifici.
L’Associació Cultural “Salam” invitava a tot el poble a l’acte, recordant que també estan oberts a tot aquells que vulguin conèixer la seua cultura.