Un oli nipó guanya el premi al Millor Oli a la Fira de Jesús

capturadaL’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara també va estar a la Fira en una campanya que es qualifica de magnifica en quant a producció, però que ha estat afectada per la mosca de l’oliva en quant a la qualitat.

Tot i això , Jesús aconsegueix tornar a donar un nou impuls als olis del territori durant la XX Fira de l’oli de les Terres de l’Ebre

(Redacció/J.Roig).-L’oli elaborat per l’empresa japonesa Taka Oiré-Empresa Nipón Olive que està explotant la finca Hostal Don Ramon de Tortosa va endur-se el premi al Millor Oli del XXXI Concurs al Tast dels Olis  de les Terres de l’Ebre en el marc de la Fira de l’Oli de l’EMD de Jesús.
L’empresa japonesa que va guanyar diumenge el concurs de tast amb una explotació al Baix Ebre no deixarà de ser també un element d’ajut a la imatge d’internacionalització que mereix el sector de l’oli.
Aquest oli, considerat també com el millor en la modalitat de productors particulars de collita pròpia per part del jurat d’experts catadors, reafirma el missatge que es va donar durant tot el cap de setmana de la fira : el principal actiu de la producció, la qualitat, ha d’anar directament vinculat a adequades línies de comercialització i internacionalització.

En aquest sentit  va tenir una gran acollida, i repercussió entre el sector, l’Àgora de l’Oli, Espai Gourmet de les Terres de l’Ebre, primer el divendres amb majoristes,cooperatives, productors i restauradors i després amb els propis visitants de la fira, posant-se de manifest el gran nivell dels olis extra verge ebrencs, i el gran avanç que s’ha aconseguit en el terreny de la imatge i el disseny. Per a Pere Panisello, alcalde-president de l’EMD de Jesús i president del comitè organitzador de la fira, els objectius s’han cobert satisfactòriament, “la nostra obssessió era, i és, donar el màxim suport a tot el sector de l’oli d’oliva. L’Espai Àgora ha estat un revulsiu extraordinari i pensem que tindrà molt de camí a recórrer en futures edicions.
Al concurs de tast Cabra Freixet Agrícola Sant Isidre del Perelló va guanyar el premi de productors envasadors d’oli d’oliva verge extra de la DOP Baix Ebre-Montsià, el Centre de Capacitació Agrària de Gandesa del de DOP Terra Alta i l’Almàssera Agrícola Colomé Mulet de Campredó amb Mas Roquell el primer premi al millor oli sense DOP o marques fóra de la DOP i també el de la modalitat de productors envasadors de collita pròpia.
D’una altra banda l’oli Mas del Clos de Jaume Clos Gatnau de Móra d’Ebre va rebre el guardó al Millor Disseny dels Productes de l’Àgora de l’Oli.
La Fira de l’Oli de Jesús tancava portes diumenge a la nit després d’un complicat cap de setmana en el terreny climatològic.
En la mateixa Fira de Jesús, alguns cooperativistes presents al certamen, com per exemple la Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, coincidien en afirmar que, en una campanya que es qualifica de magnifica en quant a producció, es lamenta que hagi estat afectada per la mosca de l’oliva en quant a la qualitat i que tot i que la collita ja està pràcticament acabada, encara s’està a la recta final a les finques del sud del Montsià i d’alguns productors del Baix Maestrat castellonenc que porten les olives a molins i cooperatives del Montsià, sobretot la Sénia i Santa Bàrbara.
En el mateix sentit, s’expressaven des de la Cooperativa de la Sénia, que comercialitza el seu oli junt amb la de Santa Bàrbara. «Encara no hem acabat de collir, ens deu quedar un deu per cent, produirem un 6,5 milions de quilos d’olives de les quals obtindrem 1,6 quilos d’oli. El preu està bé per al pagès i a la cooperativa el podrem vendre més car», comenten des de Cosénia.