El cap dels bombers voluntaris d’Horta diu que mai havia vist tanta descoordinació en un foc

*D’altra banda , els bombers lamenten que ‘les informacions no contrastades’ dificultin saber la veritat

El cap dels bombers voluntaris d’Horta de Sant Joan, Vicent Creus, ha indicat aquest dimarts que ell no havia vist mai tanta descoordinació en un foc com en el d’Horta. Durant la seva compareixença davant la comissió d’investigació, Creus ha indicat que en qualsevol foc hi ha sempre un punt de descoordinació. ‘Però aquell dia no sé què va passar, però de descoordinació n’hi havia moltíssima’, ha denunciat Creus, voluntari des del 1994.ACN

Creus ha denunciat descoordinació durant el foc i ha contradit així la versió dels anteriors compareixents. Segons el cap dels voluntaris, ell no ha vist cap foc on no hi hagués descoordinació, però aquesta vegada la situació era més greu, amb el sistema d’emissores col·lapsat per les alarmes durant vint minuts i sense poder contactar amb control avançat o amb Delta 0.

Per altre costat, el cap de Bombers de Tarragona, Agustí Gatell, també ha mostrat la seva desconfiança davant la comissió parlamentària que investiga els fets de l’incendi d’Horta de Sant Joan. Gatell ha subratllat que els bombers han explicat ‘a tothom que els ha volgut escoltar’ què va passar a Horta de Sant Joan. El problema de comunicació prové d’alguns ‘receptors taponats amb mitges veritats, fets fora de context i informacions no contrastades’. El bomber ha assegurat que confia en el judici de Gandesa i en la comissió interna per evitar que un foc com el d’Horta pugui passar de nou. Oportunament, ha evitat citar la comissió parlamentària com un dels elements que també hi ajudaran.