“L’oli ens projecta com territori i país més enllà de les nostres fronteres”

ciur

El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, inaugura la XIX Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

El Conseller d’Agricultura valorava d’aquesta manera el principal protagonista de la fira que inaugurava a Santa Bàrbara el passat divendres.
Una fira que, entre altres coses, va servir també de marc per al lliurament dels premis de concurs de ramaderia que organitza Santa Bàrbara a les Festes Majors.
La ramaderia saragossana de Hnos. Marcen es va emportar el premi.

(J.Roig).-Tot i que les previsions meteorològiques no eren massa favorables, finalment tampoc van ser decisòries a l’hora de fer una primera valoració de l’èxit d’assistència de públic a la Fira de l’Oli que Santa Bàrbara va viure aquest passat cap de setmana. A l’espera d’una valoració oficial, si que, segons testimonis recollits al mateix recinte, el dissabte va ser el dia més fluix, però ahir diumenge hi hauria hagut una remuntada important de visitants.

La fira va obrir portes el divendres a les 16:30h. i era inaugurada oficialment, unes hores desprès, pel conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta qui, en declaracions per a La Plana Ràdio, va dir que era un honor poder inaugurar un certament que reflecteix l’esforç per posar en valor un producte com l’oli que acaba projectant no solament el territori, sinó un país, més enllà de les nostres fronteres, “per això, iniciatives com aquestes, s’han de continuar mantenint”, afegia el Conseller.

Entre molts altres actes emmarcats en el si de la fira, destacar la 7èna Gala Taurina organitzada per la penya “Planers pels Bous” que, com tots els anys i tot i el vent i la coincidència de l’hora de l’acte amb el partit Madrid- Barça, va omplir un any més la carpa d’actes per tal de fer públics els premis del Concurs de Ramaderies que el nostre poble va viure les passades festes majors. La ramaderia que es va emportar el primer premi del concursa va ser la de “Hermanos Marcen” procedents de la finca “Los Jornaleros” de Villanueva de Gallego, a la província de Zaragoza i que debutaven enguany a la plaça planera.

La resta de premis es van repartir entre la ramaderia de Vicente Benavent que es va emportar el premi a la millor vaca amb “Buena”, Fernando Machancoses, amb “Ardillo” com a millor bou, Jose Vicente Machancoses va tenir el guardó al millor detall gràcies a “Alegria” i finalment, el millor embolat va ser un animal de la ramaderia ebrenca de Hilario Princep, al que també els organitzadors li van voler retre un petit homenatge per la seua dedicació a la festa.