L’Agrícola del Camp tanca la temporada oleícola amb una tercera part de la producció que va tenir l’any passat.

maquines_1

Sala de màquines de l’Agricola (Foto: Cooperativa Agrícola del Camp)

En total, la cooperativa de Santa Bàrbara, ha processat 4.600.000 quilos d’olives amb una qualitat i rendiment bons, segons el gerent de l’entitat.

La propera campanya es preveu bona si es té en compte solament la floració de les oliveres, que está ara en el seu moment òptim.

(J.Roig/T.G.).-La Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara i desprès de donar per tancada la campanya 2015/2016, ha fet la valoració definitiva de la mateixa que, segons el gerent de l’entitat, Josep Lluis Cardona, ha acabat essent fluixa en quant a la producció, tal i com es preveia. Al final, la Cooperativa ha acabat processant un total de 4.600.000 quilos d’olives, lo que significa una tercera part d’una campanya “normal”. En la part positiva Cardona parlava de la qualitat i el rendiment de l’oli que ha estat millor que la temporada passada i en quant al preu a l’engròs, ha seguit les pautes de l’any passat, encara que amb pics un poc per sota dels tres euros.

El gerent de l’Agrícola del Camp es mostrava moderadament optimista en quant a les previsions de la propera campanya que, segons Cardona, “pinta bé” ja que la floració ha estat abundant en general, un poc desigual segons les zones, però el recorregut fins al mes de novembre, quant començarà la recol•lecció, és llarg i hi ha molts factors climatològics i epidemiològics dels que depèn arribar a un bon final. Un altre element especulatiu per vaticinar el resultat positiu, o no, de la propera campanya, són els preus .”El problema és que la campanya es preveu bona a tot el país lo que pot produir un excés de producció i per tant una baixada de preus”, aventurava Cardona.