L ‘Agrícola del Camp detecta venda d ‘olives a molins particulars.

(Foto:myvillageinumbria.blogspot.com)

(Foto:myvillageinumbria.blogspot.com)

El gerent de l’ entitat diu però que aquest fet puntual no ha afectat massa el volum habitual de producció.

Josep Lluís Cardona admetia que la liquidació  de la campanya 2011/12 havia estat desastrosa en quant a rendiment i preus, lo que havia afectat molt negativament els ingressos dels productors.

(J.Roig/T.G.).-Pel fet de ser socis de l’entitat, els productors de la cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, tenen l’obligació de portar tota la producció d’ olives a la mateixa. Enguany però corria el rumor que alguns d ‘aquests socis havien venut  olives a altres molins particulars de la zona, entre altres raons,s ‘especulava que, per poder disposar de líquid més aviat per fer front a les despeses que genera el conreu,ja que a les cooperatives recordem que cal esperar a les liquidacions de final de temporada per cobrar.
Josep Lluís Cardona, gerent de l’entitat, consultat sobre com podia afectar aquesta qüestió  a la cooperativa admetia que si que s ‘havia detectat un cert desviament de venda però que aquest fet puntual no afectaria la producció final que  s ‘espera a l ‘hora de tancar aquesta campanya que estarà al voltant dels 9 milions i mig de quilos d’ olives.
D ‘altra banda Cardona també recordava que a la darrera junta general es va presentar la liquidació definitiva de la passada campanya 2011/12  que qualificava de “desastrosa” d’ una banda pel baix rendiment de les olives provocat per la sequera i que no va poder passar del 17 per cent,lo que sumat als preus més baixos de les tres darreres dècades, va significar una baixada important dels ingressos de l’oleïcultor.
Respecte a l ‘actual campanya, el gerent de l’ Agrícola es mostrava moderadament més optimista, per una banda perquè els rendiments han estat un poc millors, sobre un 20 per cent sense arribar però a lo que seria normal que es quantifica entre el 24 i el 25 per cent. D’ altra banda la mala campanya que han tingut els productors andalusos ha beneficiat els preus de la venda d’ oli a l’ engròs que s ‘esta pagant al voltant d’ un euro el quilo.
Cardona concloïa explicant que malgrat això, la qualitat segueix sense valorar-se en la venda d ‘olis a l ‘engròs,tot i que si que hi ha una diferència més substancial en els envasats.