El Sant Jordi de Santa Bàrbara, compleix 25 anys

capturadaEl premi literari enguany està dedicat a la narrativa i té una dotació de 300 euros.
El termini d’admissió dels originals acabarà el divendres 11 de març i i l’obra guanyadora es coneixerà el 8 d’abril.

(J.Roig/T.G.).-La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara ja ha fet pública la convocatòria del Premi Literari Sant Jordi que, enguany, arriba a la seua 25èna edició.
El premi està patrocinat per l’ajuntament i té una dotació econòmica de 300 euros per a l’obra guanyadora i 60 per a l’accèssit local que es convoca paral•lelament. El regidor de Cultura planer i alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, explicava que, al decurs d’aquests 25 anys, el premi ha patit alguns canvis. I es que cal recordar que des de la seva creació l’any 1992, es convocaven tres premis: narrativa, poesia i assaig. Els premis de narrativa i poesia es convocaven anualment i el premi d’assaig , cada dos anys.
Els reajustaments econòmics van obligar a replantejar la periodicitat dels premis i finalment, a partir de l’any 2012, es va decidir que es convocarien bianualment, un any poesia i assaig i l’altre, com enguany, narrativa.

Les obres que aspiren al premis han de ser originals i inèdites i escrites en català amb una extensió màxima entre 20 i 30 pàgines i s’han de presentar quatre còpies, adjuntant suport digital i sense signar. El termini d’admissió d’originals acabarà el divendres 11 de març i l’obra guanyadora es donarà a conèixer el 8 d’Abril. Les bases de la convocatòria es poden consultar al web de l’ajuntament de Santa Bàrbara.

Els primers anys de la convocatòria, les obres guanyadores eren publicades cada dos anys. Actualment i tal i com recordava el regidor de cultura, les obres guanyadores queden tutelades durant un temps per l’ajuntament de Santa Bárbara, que podrà procedir a la seua publicació, si ho creu convenient, o retornar l’obra al seu autor.

Blanch explicava que la participació al concurs, al decurs d’aquest quart de segle, ha estat majoritàriament d’autors ebrencs i de l’àrea de Barcelona i puntualment d’altres territoris de parla catalana.