Santa Bàrbara continua la lluita contra l ‘empresa Secaderos Ecologicos de Catalunya

L ‘empresa ha reiniciat la seua activitat,tot i que de manera intermitent

L’ alcalde planer diu que sembla que l ‘empresa hauria decidit  tancar algunes plantes.

Façana de l' Ajuntament amb la pancarta reivindicativa.(Foto ASB)

(J. Roig).-Coincidint amb el tret de sortida de la campanya 2010-2011 de la recol•lecció d’oliva, l’Ajuntament de Santa Bàrbara activava la campanya de lluita social en contra de l’empresa Secaderos Ecológicos de Cataluña pels fums i males olors que  produeixen un greu malestar al veïnat.

Així , des de principis del passat mes de Novembre a la façana de l’ Ajuntament de Santa Bàrbara i penja una pancarta reivindicativa on s’ hi pot veure el logotip i l ‘enunciat on es demana una Santa Bàrbara sense fums ni males olors,resultat del concurs que va convocar la municipalitat la temporada passada.
Ara i segons que explicava a la nostra emissora  l’ alcalde ,Jordi Boronat, encara que no en te una confirmació oficial,sembla que l ‘empresa hauria parat la seua activitat,no per la pressió social,si no perquè l ‘empresa hauria decidit tancar algunes plantes .

En certesa,no obstant ,no se sap si l ‘empresa estarà  o no operativa  aquesta temporada,l’ únic que si que s’ ha pogut observar és que,tot i estar en plena campanya oleícola ,està treballant de manera intermitent.

Independentment d’ això,Boronat  reafirmava la voluntat del Consistori per seguir  la lluita començada des de l’Ajuntament per aconseguir algun dia acabar amb les molèsties que al casc urbà de Santa Bàrbara està ocasionant aquesta empresa. Per això, avançava que s’ ha previst un segon estudi científic en plena campanya , que pugui  demostrar  l’impacte de l’empresa sobre la població. Recordem que el primer  es va fer just acabant la campanya anterior i per això els tècnics de la Universitat Politècnica de Barcelona que el van realitzar  el complementaran  amb noves dades comparatives.

Boronat recordava també que hi ha una tercera via de lluita: la denuncia institucional   al Departament de Medi ambient de la Generalitat.