Comença el cicle d’audicions de l’escola de música “Germans Arasa” de Santa Bàrbara.

20101121_LaLiraSantaCecilia-150x150S’emmarca dintre les Jornades Culturals que el municipi va encetar el passat divendres.
Destaca la presentació del contrabaix a càrrec de Rafel Iniesta i els concerts d’arpes i el de la Lira Ampostina.

(J.Roig).-A partir d’aquest dimarts i fins el proper diumenge 26 d’Abril, l’Escola de Música Germans Arasa “Los Flarets” de Santa Bàrbara, celebra la setmana d’audicions i concerts, dintre les Jornades Culturals que van començar el passat divendres al municipi.
La primera audició serà aquesta tarda a les set i correrà a càrrec dels alumnes de percussió. A la mateixa hora, però el dimecres, les audicions seran de saxo, flauta travessera i oboè . El dijous 23 d’Abril, serà el torn per a la família d’instruments de vent metall, destacant la presentació del contrabaix a càrrec del reconegut professor, el tortosí Rafel Iniesta, qui donarà a conèixer aquest instrument que, segons explicava el director de l’escola Marc Subirats, no és massa popular entre els músics, “sobre tot per les seues dimensions”, deia, afegint que seria interessant incloure’l a l’oferta d’instruments que dona l’escola, desprès que l’actual curs ja s’hagin oferts classes de guitarra.
Un altra de les singularitats de la tanda d’audicions tindrà lloc el divendres, amb els clarinets i el concert del quintet d’arpes de la Lira Ampostina, dirigit per la professora planera Teresa Espuny. El director de l’escola deia que l’ arpa és ta,bé un instrument difícil de “fer entrar” a les escoles “sobre tot pel seu preu i perquè no hi ha professors”.
El divendres també hi haurà audicions de clarinet i guitarra i el dissabte a partir de les 10 de la nit, el concert d’aniversari dels 25 anys de la Unió Musical Jaume Balmes que tindrà com a plat fort l’actuació de la Lira Ampostina .
Les jornades acabaran diumenge, a partir de les sis de la tarda, amb l’ audició dels músics de cambra i el concert dels professors de l’escola de musica planera.