La Terra Alta és la comarca catalana que més sang dona

sangEl Montsià,en canvi,se situa encara per sota de la mitjana .

(Redacció/J.Roig).-Els ciutadans de les Terres de l’Ebre estan cada cop més conscienciats en la necessitat de donar sang. Així es desprèn de les xifres del Banc de Sant i Teixits  corresponents al 2012, que han situat per primera vegada la regió sanitària ebrenca com la segona de Catalunya pel que fa als índex de donació, només superada per Lleida. Concretament, durant el passat any es van registrar al territori 43,19 donacions de sang per cada miler d’habitants; una xifra set punts superior al a mitjana de Catalunya. El responsable del Banc de Sang i Teixits a Tarragona i Terres de l’Ebre, el doctor Enric Contreras, destaca aquestes xifres, tenint en compte que fa deu anys la regió es trobava a la cua de Catalunya en aquest àmbit.
Segons les dades del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la Terra Alta continua com la primera comarca catalana en índex de donacions, amb 78,9 donants per miler d’habitants. Per a Contreras, l’èxit de la Terra Alta es deu a què els ciutadans ja han interioritzat la donació de sang com una acció social i un deure cívic, «tal i com succeeix en alguns països d’Europa».
Destaca també l’avenç de la Ribera d’Ebre, que l’any passat va escalar posicions i es va situar per primera vegada com a quarta comarca catalana, amb un índex de 58,49 donacions per miler d’habitants.
Pel que fa al Baix Ebre, se situa en les 41,4 donacions per cada mil habitants, encara per sobre de la mitjana catalana (que l’any passat va ser de 36,39), mentre que el Montsià se situa lleugerament per sota, amb 35,58.