Es presenta el primer licor d’oli del món.

oliEstà elaborat amb olives de la varietat farga i es presentarà aquest cap de setmana a Santa Bàrbara.

És un licor de 20º que es presenta amb la mateixa marca que el licor d’arròs “Lo Carrilet”.

(J.Roig).-En el marc de la Fira de l’Oli Novell que Santa Bàrbara celebra aquest cap de setmana, es durà a terme la presentació mundial del primer licor fet amb oli d’oliva. Aquest singular licor és elaborat per l’empresa “Fransluis” de Sant Rafel del Riu. José Luis Priego, un dels responsables de l’empresa, explicava, en primícia a la nostra emissora, que el licor s’ha elaborat amb oli de la varietat d’olives fargues perquè és una varietat autòctona, i que s’ha triat la fira planera per fer la presentació mundial, perquè creu que és una bona referència per a donar-lo a conèixer al públic i als mitjans.

La fabricació d’aquest licor d’oli es fa amb una maceració de les olives en alcohol de 96 graus i durant tres dies . Passat aquest temps es mescla amb sucre fins rebaixar-lo als 20º. Segons els seus creadors, el sabor i l’aroma del licor resultant es combina per donar una agradable sensació al paladar amb connotacions de sabor d’oliva. La presentació es fa amb botelles de mig litre i amb las mateixa marca que el licor d’arròs, “Lo Carrilet” que també comercialitza l’empresa.
La presentació oficial serà aquest dissabte 21 de novembre a la 1 de la tarda.