La Plataforma en Defensa de l’Ebre creu que ens de començar a preparar per la que ve

Foto: Cartell PDE

El dijous dia 22 de Març se celebra a tot el món el Dia Internacional de l’Aigua.  És un dia instaurat per l’ONU per a “reflexionar” sobre la política hidràulica i els seus efectes sobre els ecosistemes dels rius, la seva afectació a les societats i en concret a les persones.

La PDE creu  que s’està produint una situació en la qual la gent de les Terres de l’Ebre ens hem de començar a preparar, per la qual  fan una crida per que enguany,la celebració  d ‘aquest Dia Internacional de l’Aigua es faci sortint al carrer.

Els antitransvassites  adverteixen que , amb els  canvis de governs que hi han hagut, han  tornat a  plantejar-se el Transvasament de l’Ebre. El debat és confús, amb declaracions aparentment contradictòries i variades: no es diu el mateix a Barcelona que a Aragó (per no fer esment del que es parla a Madrid,Múrcia ,València,regants,constructors…)

El que ens queda clar es :que el pla de conca de l’Ebre sortirà al 2013,quasi juntament amb un nou PHN que redactarà el ministre  Cañete. Això vol dir que tornen a  posposar el cabal ambiental, que es  l’aigua que  l’Ebre ha de fer arribar al Delta . Cosa vital per al nostre futur

Es llarg i complex  explicar tot el que esta passant ,però la realitat es que el Pacte de l’Aigua d’Aragó ,amb tots els embassaments , té un fort impuls.Es posen en marxa les 500.000  Hectàrees de nous regadius, els canals que han d’aportar l’Ebre cap a València i el Segre cap a Barcelona no s’aturen i comença una nova etapa de sequera.

Per això la PDE  convoca per al proper dijous 22 de Març un acte públic a partir de les 19h. a la Plaça del Carrilet de Tortosa on tindrà lloc l’actuació del grup  Riu en So,La Jota a la Plaça i es faran diferents  Parlaments