Unió de Pagesos denuncia la cadena Dia per presumpte incompliment de la normativa en les seves ofertes en oli d’oliva verge extra

El sindicat reitera la seva demanda al Govern per què actuï de manera decisiva en els casos de pràctiques abusives il·legals

(Redacció/J. Roig).-Unió de Pagesos de Catalunya ha presentat denúncia contra la cadena Dia davant les autoritats de Catalunya que vetllen per la competència i el comerç per presumpte incompliment de la normativa en les seves ofertes de venda d’oli d’oliva verge extra.

El sindicat recorda que Dia va oferir als seus establiments de Catalunya oli d’oliva verge extra a 1,99 euros el litre, comprant-ne dues unitats, entre els dies 29 de novembre i 14 de desembre de 2010, segons apareixia a la publicitat de les promocions de la cadena, quan el preu mínim de venda al públic d’aquest producte entre el 29 de novembre i el 12 de desembre a la província de Barcelona va ser de 2,35 euros el litre segons la Base de Dades de Preus de Venda al Públic del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Aquesta pràctica comercial s’ha denunciat a l’Autoritat Catalana de la Competència per presumpta col·lusió tàcita com a conducta paral·lela a la de Carrefour, que també va posar a la venda oli d’oliva verge extra al mateix preu en les setmanes anteriors i va ser denunciat pels mateixos fets per Unió de Pagesos. El sindicat també ha denunciat la cadena Dia al Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per presumpta venda a pèrdues (oferir un producte per sota del preu al qual s’ha adquirit).

El sindicat exigeix una vegada més al Govern de la Generalitat que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests abusos il·legals en la resta de la cadena alimentària. Per a Unió de Pagesos, aquesta és una de les prioritats per aconseguir consolidar la pagesia professional a Catalunya.