El primer oli de la collita,aquest cap de setmana a la Fira de Santa Bàrbara

Aquest mati ,a les 10 obre, les seues portes la   XIV  edició de la Fira de l’ Oli novell ,els cítrics i el comerç local a Santa Bàrbara ,encara que no serà fins a aquesta tarda ,a les 18:30,quant serà inaugurada   oficialment per l’ alcalde d’ Arnes,Diputat al Parlament Català i President de CiU a les Terres de l Ebre,Xavier Pallarès.

Fira de l' Oli 2009 (Foto LPR)

Un any més la fira de Santa Bàrbara serveix per  promocionar  el comerç local i especialment aquells productes agrícoles que han donat identitat a la vila ,com els cítrics i sobre tot,l’ oli .Un oli que en el cas de Santa Bàrbara és el primer que es produeix cada temporada – l’ oli novell- i que els visitants poden degustar i comprar .
Judit Lleixà deia  que es una fira  que es prepara amb molta il•lusió i agraïa l’ implicació,en aquets temps tan difícils,  de tots  els expositors,especialment els locals que enguany en seran un total de 26.
En el marc de la Fira de l’ oli Novell de Santa Bàrbara  es duran a terme gran quantitat d ‘activitats paral•leles com jornades tècniques sobre l’ olivera i el comerç ,tallers,elaboració de menjars on l’ oli o el cítric són protagonistes ,passejades en carro,concursos,conferencies entre altres.
Destaca,d’ una banda, la presentació dels olis de les varietats monovarietals de sevillenca,morruda i farga  que es farà demà dissabte a les 12:30 a l ‘estand de la Cooperativa Montebre de Santa Bàrbara i per altra , la visita  de Pep Sala ,membre de popular grup Sau. Sala però no estarà a la fira amb qualitat de músic,si no al cap davant de la seua productora de vídeo per tal d ‘enregistrar diversos moments ,actes o esdeveniments de certamen per tal d’ incorporar-los a un documental que està preparant per a TV3 sobre algunes de les fires més destacades del territori ebrenc. Segons  Lleixà,la televisió autonòmica catalana te previst passar aquest documental el mars del 2011.
La Fira de l’ Oli novell ,els cítrics i el comerç local a Santa Bàrbara,recordem que  es una fira d ‘entrada lliure i que obrirà des de les 10 a les 14 i de les 16:30 a les 21 hores des de avui divendres fins al proper  diumenge.