Neix, a banda i banda del riu Sènia, la primera cervesa i oli “independents” : 1714

cercesa

(Foto:www.empresia.es)

Dos emprenedors  del territori del Sènia comercialitzen cervesa i oli independent aprofitant l’efervescència de productes amb segell nacionalista.

Els seus productes són 100% artesanals i els convinent amb ingredients com el xile per afegir notes picants o la mel i el romer per crear gustos diferents.

(T.G./J.Roig).-Tot i que els primers passos foren complicats , fa ja un any i mig que Francisco Fonollosa de la Sénia i Jose Luis Priego de Sant Rafel del Riu  van unir-se per  elaborar cerveses artesanes creant la marca de cerveses Franluis.

Franluis va ser la primera marca de cerveses artesanes tradicionals sorgida a cavall entre les Terres de l’Ebre i el Maestrat.

Primer van iniciar-se amb un parell de cerveses , unes de suaus i les altres tipus pilsen, fins decidir que calia  evolucionar i buscar algun tret exclusiu en la  seua  cervesa artesana i crear cultura a l’entorn d’aquesta beguda .Així actualment n’elaboren unes 7 varietats, cervesa negra, amb mel i romer, suau i natural per als que no els agraden molt fortes, amb doble malta, pilsen o la darrera amb xile mexicà que ha sorprès molt pel seu contrast.

Ara aquesta cultura de cervesa tradicional   i artesana volen expandir-la   i  per això creaven,7 mesos enrere  la cervesa “Independent 1714″ que denominen com a ” la picant amb dret a decidir o l’artesana amb dret a decidir”.

Esta actitud de tirar endavant l’empresa en moments complicats i donar-los un valor afegit fa que ara hagin entrat en contacte amb diferents productors d’oli i aprofiten la tirada de tot allò independentista començant també   a comercialitzar  l’oli independent  “1714”.

Aquesta  no és l’única iniciativa que estan impulsant aquests joves emprenedors  ja que recentment també han creat les cerveses La Morellana, Lo Faro de Vinaròs, El Pont Ampostí, El Faro de Buda i fins i tot algunes que fan al·lusió a municipis, com Peníscola, el Perelló o Tortosa . “Són llocs on hi ha molt de turisme, en alguns se fan fires artesanes i trobar-te un producte amb el nom del lloc que visites és un atractiu més en les compres dels turistes que no només s’emporten clauers sinó que també busquen algun producte alternatiu, ara quan se visita Morella un també se pot emportar un record en forma de cervesa artesana” argumentaven els joves.