La Fira de l’Oli de Santa Bàrbara compleix 20 anys

cartellweb2016La inaugura aquesta tarda la consellera de Governació, Neus Munté.
La fira planera manté el nombre habitual d’expositors i bonifica als més fidels.

(J.Roig/T.G.).-Des d’avui i fins el diumenge, Santa Bàrbara tornarà a ser el punt de referència dels olis primerencs d’aquesta collita que es podran degustar a la que serà la vintena edició de la Fira de l’Oli Novell els Cítrics i el Comerç, una fira que serà inaugurada aquesta tarda, a les set, per la consellera de Governació, Neus Munté.
La fira manté en aquest aniversari el seu volum d’expositors amb empreses de diferents sectors, entre elles les dos cooperatives del poble, el comerç i entitats locals, aconseguint omplir els 55 estands, tasca que no ha estat fàcil , segons la regidora de fires Judit Lleixà,  des de que va començar la crisi. Per això, des de l’ajuntament, els darrers anys, s’està premiant als expositors més fidels aplicant una bonificació al preu dels seus estands.

A banda de lo que és pròpiament la fira, també hi ha una sèrie d’activitats complementaries, algunes de novedoses que ja hem comentat en anteriors cròniques i altres de clàssiques com les esportives, tallers de manualitats, concursos, accions teatrals pel recinte, la tapa de la fira, el festival taurí, (que enguany arriba a la vuitena edició), les passejades en carro o una novetat anomenada la Caravana dels Tresors de l’Oli que obsequiarà als visitants, i a partir de les sis de la tarda, amb productes típics elaborats amb oli, gentilesa d’una fleca del nostre poble.

La Fira s’acompanya, com ja és habitual, amb les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli en les que hi participen cinc restaurant del municipi amb menús on aquest líquid és el principal protagonista.Com tots els anys la fira planera és d’entrada gratuïta i tancarà portes el diumenge a les 9 de la nit.