L’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara comença la campanya de l’oliva

capturadaA finals de la passada setmana es van començar a entrar les primeres olives i aquesta s’obre els dilluns, dimecres i divendres.

Donada l’especificitat de la campanya i en funció del volum d’entrades s’obrirà més o menys dies a la setmana.

(J.Roig/T.G.).-El passat dijous, 13 d’octubre la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara encetava la campanya oleícola 2016-2017 i obria les instal•lacions als productors per que es puguin començar a entrar les primeres olives de la temporada.
Així ho confirmava a la nostra emissora el gerent de l’entitat, Josep Lluis Cardona, qui advertia que la perllongada sequera dels darrers mesos ha trencat tots els cicles normals de maduració del fruit i això provoca una incertesa en l’evolució del procés òptim per procedir a la seua recollida. Per aquest motiu i de moment, la cooperativa va obrir el passat dijous i divendres i, a partir d’aquesta, obrirà els dilluns, dimecres i divendres. “En funció del volum d’entrades obrirem més o menys dies”, apuntava Cardona.
Recordem que la passada setmana ja informàvem de que la sequera provocarà una minva important en la producció oleícola que s’esperava per a la campanya 2016-2017. Una reducció que podria estar en torn al 15 o el 20 per cent i que deixaria lluny les espectatives dels 13 milions de quilos d’olives que l’Agrícola del Camp preveia processar enguany.
De fet es pot observar com les varietats més primerenques com la sevillenca, molt present a l’àrea d’incidència de la cooperativa, estan pràcticament amb la pell i el pinyol. Segons alguns productors l’esperança estaria en que, les darreres pluges  puguin fer augmentar el volum d’altres varietats com la morruda que té un procés de maduració més tardà.