Jordi Boronat publica un llibre sobre cuina de la plana

cuinaL ‘alcalde de Santa Bàrbara ha volgut  “guardar” així  aquesta cuina “molt nostra”, deia.
Els beneficis del llibre seran per a l ‘associació Apasa

(J.Roig/T.G.).-Des de fa uns 4 anys, el veí del nostre poble i actual alcalde Jordi Boronat,està treballant en la   recopilació de receptes de cuina ebrenca que finalment han pres la forma del llibre que serà presentat aquest proper diumenge  en el marc de les Jornades Culturals  i que molt explícitament es titula “La Cuina de la plana”.

Boronat deia que més que un projecte particular, la seua pretensió ha estat  la de coordinar  i presentar un estudi  “etno / culinari” de la cuina tradicional de la zona i  és que les receptes que recull el llibre han estat facilitades per gent del poble i fins i tot algunes,per part de gent d ‘altres localitats veïnes.

Algunes d ‘aquestes receptes s’ han publicat a la revista municipal i ara, segons deia Boronat, era hora de recollir-ho en un llibre per poder mantenir aquests trets culinaris i culturals que són “molt nostres”, emfatitzava,a l’ hora que destacava que tot el mèrit és de la gent que li hi ha facilitat,moltes vegades fins i tot cuinant els plats explicats.

Els beneficis que es treguin de la publicació que  Boronat s’ ha finançat el mateix,deia que els donarà a l ‘associació Apasa d’ Amposta, que s ‘encarrega de donar qualitat de vida a les persones discapacitades.

Les fotos són del mateix autor i el pròleg és de la coneguda cuinera Carme Ruscalleda.