Torna l ‘essència del Carnaval: el de Godall.

Foto: Carnaval Godall-T.E.

Les “ batalles de farina”  i els balls de disfresses amb entrada gratuïta  tot els dies,els millors al•licients per no perdre-se’ls .

(J.Roig/T.Gine).-Generació rere generació ,els veïns de Godall esperen els Carnavals com la gran festa de l’ hivern. No hi ha documentació escrita que o asseguri,però a Godall tothom sap que les festes van començar  cap a finals del segle XIX,mantenint-se fins i tot en èpoques que a la majoria de localitats aquesta festa pagana havia estat prohibida.

Així dons,un any més,arribant aquestes dates Godall es disposa a viure a partir d ‘avui el Carnaval més tradicional i original de les Terres de l ‘Ebre.

Aquesta tarda de divendres i desprès de la primera cercavila,el Rei Carnestoltes oferirà als seus acòlits el  Pregó d’ Inici del Carnaval i una xocolatada per agafar forces .Més tarda la primera nit de ball amb l ‘actuació de  la prestigiosa orquestra “La Dama”

Paco Miró,alcalde de Godall deia a la nostra emissora que tot i que el dia més significatiu dels carnavals godallencs és el dimarts de carnaval,espera com tot els anys que la participació de la gent  sigui ja plena durant el cap de setmana,recordant que els balls són tot els dies gratuïts i que “més ja no es pot ajustar”

Un altre dels elements característics del Carnaval de Godall és la  seua  “batalla  de la farina”  que es farà demà dissabte a partir de les 4 de la tarda i que inclourà l ‘elecció del “millor fariner”.

A part d’ altres activitats com cercaviles, i menjars populars,els balls de disfresses són el major al•licient per acudir a Godall aquest dies,recordant que tots els dies l ‘entrada és gratuïta . El dissabter actuarà l’ orquestra  Atalaia,el diumenge Fenomenon Quartet,el dilluns la nit de disfresses és temàtica   i comptarà amb l ‘actuació del Trio Santa Fe.

El fi de festa  serà dimarts,amb una paellada popular que acabarà amb cremat  per a tot hom i la segona  “batalla de farina” .El darrer ball de disfresses estarà amenitzat per l’ orquestra La Fania