Dijous paella i la vaca “Niebla”

La vaca saltarina  "Niebla"

La vaca saltarina "Niebla"

Ens trobem a la recta final de les Festes Majors de Santa Bàrbara i de fet,aquest d ‘avui,serà el darrer “resum” de festa d ‘aquesta setmana. La propera ja tornarem ,més o menys a la normalitat que ens pugi permetre el fet d ‘estar en ple període vacacional i això,com sempre ,condiciona també el nostre treball comunicador,tan des de la ràdio ,com des de la nostra pàgina web.

Grups prepatant la paella a la zona de pic nic municipal

Avui però toca parlar del protagonisme festiu que va tenir un altre cop la gastronomia representada pel tradicional “Dia de la Paella” que va congregar a la zona de pic nic del poliesportiu municipal un bon grapat de planeres i planers per gaudir en comunitat d ‘aquest suggerent plat .No tenim dades oficials,però les oficioses parlaven d’ unes 80 paelles inscrites.
Elsa tres darreres anys, la diada de la paella es complementa amb la cursa de tronomobils, andròmines propulsades amb la força de l ‘energia generada per l’ ingestió de l ‘arròs cuinat unes hores abans. Enguany aquesta divertit acte sembla que a sofert un important retrocés i solament 3 “maquines a propulsió humana” van participar a l’ original cursa,front les cinc de l ‘any passat.
Gairebé sense temps de refer-se , “els paelleros” i la resta d ‘afeccionats ,a les 18:30 tenien cita amb la ramaderia de Vicent Benavent que era la quarta invitada al concurs de ramaderies que organitzen la comissió i la penya taurina planera. L ‘estrella de la tarda (al menys pels aplaudiments que va rebre del “respectable” ) va ser “Niebla” una vaca saltadora ,clara de pell i amb una clara tendència en voler saludar de prop als espectadors mes abocats a la plaça.
Les ovacions que va rebre la ramaderia de Quatretonda, ens fa sospitar que “Lo Xarnego” te un seriós competidor a l’ hora d ‘emportar-se el primer premi dels concurs que organitzen els taurins locals. La plaça de bous va tancar amb un divertit bous embolat “en carretilla” per als mes menuts ( i algun gran) i un bou embolat de veritat que era el mateix “cerril” que la penya havia desencaixonat poc mes d’ un hora abans
El dia festiu va acabar amb les músiques de l’ orquestra Pensilvania en una pista ball que a la 1 de la matinada contava ,escassament, amb unes 60 parelles de balladors ,però que,gairebé a la mitja part es va animar un poquet…
Podeu consultar la Galeria d’Imatges de la nostra pàgina per veure un resum més d ‘aquesta síntesis de dia festiu i conèixer a la heroïna de la tarda festiva.