Fofuches i bous, protagonistes a les exposicions de la Fira de l’Oli

capturadaLa carpa temàtica presentarà una exposició d’aquestes simpàtiques figures i la penya taurina local tindrà un estand amb una exposició fotogràfica sobre el món del bou.

(J.Roig/T.G.).-El proper cap de setmana Santa Bàrbara viurà la 20èna edició de la Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i del Comerç que serà inaugurada el divendres, 18 de Novembre, per la Consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté i Fernández.
La fira, d’entrada gratuïta, estarà oberta fins al diumenge i al decurs d’aquest gairebé tres dies a banda de la passejada pels estands, els visitants podran gaudir de diferents activitats com passejades en carro, esmorzars populars i degustacions gastronòmiques, tallers, concursos o activitats esportives, entre altres.
També cal destacar les dues exposicions que es podran veure. Una a la carpa temàtica que l’any passat va acollir una exposició de pessebres i que enguany estarà dedicada a les “fofuches”, aquestes nines i ninots de goma espuma, originaries del Brasil i que tant de moda estan els darreres anys . La regidora de Fires, Judit Lleixà, explicava que és una proposta que es va fer a la creadora local Eli Lleixà i que es complementarà amb les creacions d’altres artesans de diferents llocs de Catalunya. L’activitat serà interactiva i es podrà participar als tallers que s’organitzaran com a complement.
L’altra exposició està organitzada per la penya taurina “Planers pels Bous” estarem presents a la Fira de l’Oli amb una magnifica exposició del bou al camp “El camp brau plasmat en imatges” del reconegut fotògraf taurí Albert Barrios.

Ximo Martí, membre de la penya, explicava que la penya havia pensat en mostrar l’exposició a la carpa on cada any organitzen la ja tradicional Gala Taurina, però enguany com que per primer cop podran disposar d’un estand propi , han cregut més oportú mostrar-la allí.

Coincidint amb la Fira de l’Oli de Santa Bàrbara, fins el 27 de Novembre, cinc restaurants del municipi participen també en la 19èna edició de les Jornades Gastronòmiques dedicades, òbviament a la cuina de l’oli i amb un ventall de preus i possibilitats de menús que van dels 15 als 40 euros.