La Fira del Cítric de Xerta arriba a tercera edició

A la roda de premsa hi ha participat l’alcalde de Xerta, Lino Bertran, i el director gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell.

(Redacció/J.Roig).-L’Ajuntament de Xerta, per tal d’assolir un grau més alt de desenvolupament local i de projecció cap el territori, ha apostat per una nova edició de la Fira del Cítric de Xerta, que enguany arriba a la seua Tercera edició i que es celebrarà aquest proper cap de setmana , del 19 i 20 de febrer, amb la finalitat de donar la màxima rellevància al comerç de la “Taronja de Xerta” i els cítrics del municipi, i alhora  donar a conèixer les possibilitats de la població en diferents àmbits d’actuació com son l’agricultura i el turisme.
La fira xertolina serveix especialment  per donar a conèixer una marca pròpia, ja creada, com és “la taronja de Xerta” .Es dona la circumstància de  que els membres de l’”Associació de Productors i Comerciants del Cítric de Xerta” distribueixen i venen el seu producte directament al consumidor, sense intermediaris, això comporta que s’ofereix als clients una taronja de gran qualitat ja que està acuradament recollida i seleccionada.

L’Associació disposa a la fira d’un espai a dedicat exclusivament a la “taronja i els cítrics” on hi haurà exposició del producte i venda directa al consumidor. S’oferiran degustacions del producte natural i es vendran a un preu raonable la taronja i els cítrics de Xerta per tal de donar-los-hi la màxima difusió.

Segons els organtizadors,l’any passat van visitar la fira unes 3.500 persones i ja s’han rebut per part de consumidors, diverses propostes de distribució de la taronja de Xerta des de diferents punts de la geografia catalana i una proposta prou interessant que ha estat la de vendre la “taronja de Xerta” per internet.
L’acte inaugural serà el dissabte dia 19 de Febrer a les 11 del matí i anirà a càrrec del Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, el Sr. F. Xavier Pallarès Povill.

L’entrada a la fira serà gratuïta i l’horari d’obertura serà de les 10:30 h a les 21 h.