Guillermo Gaya, documentalista local, reconegut amb el Mèrit Planer.

guille 2

Guillermo Gaya, Mèrit Planer 2014 fent el parlament desprès de rebre el reconeixement. (Foto:A.Ollés)

(J.Roig/AdSB).-El dijous 8 de maig es va celebrar el sopar de gala i l’acte de Reconeixement al Mèrit Planer 2014 que, aquest cop, va recaure en la figura de Guillermo Gaya Andrés, “cafeter” de professió fins als 50 anys, quan  va deixar de treballar al bar i des d’aleshores i amb més temps lliure,va poder dedicar-se a les seves aficions que a més de convertir-les en la seva gran passió també han estat una aportació important per al municipi.

Al sopar de gala, organitzat per lliurar-li el reconeixement, hi van assistir gairebé 80 persones i al decurs del mateix, va rebre el pin d’or i un quadre amb l’escut del poble, obra de l’artista local Regina Pla. Guillermo deia sentir-se molt afalagat per aquest reconeixement que no esperava i que va rebre amb molts de nervis “la nit anterior no podia dormir” deia a la nostra emissora.
Com a col•laborador de la Plana Ràdio des dels seus inicis fins al dia d’avui com a presentador a diferents programes com, per exemple, el més famós “El Chico GG”.
També ha col•laborat amb diferents actes socials que s’ha realitzat al municipi de manera puntual i en altres de manera continuada com són les cavalcades de reis.
Però la tasca més destacada donada la importància de la nostra memòria històrica com a municipi, és la tasca recopilatòria de documents gràfics que s’havien fet del municipi abans que ell comencés amb l’afició de gravació, sobretot del material que tenien els fotògraf del municipi i altres persones i institucions i que ell ha recuperat i passat a versions actuals. Guillermo explicava a la nostra emissora que la primera oportunitat però li va donar l’anterior alcalde Joaquin Martí quan li va proposar de fer els reportatges dels actes als que no podien acudir, per incompatibilitat horària, les empreses de comunicació contractades per emetre les Festes Majors. Gaya també mostrava la seua generositat compartint el mèrit amb les persones que l’han ajudat a complementar el treball de producció i edició dels seu treball, per exemple posant la veu als seus reportatges.
Cal dir també que aquesta tasca es complementa amb la que realitza a l’hora d’enregistrar també, tot allò relacionat amb el municipi de Santa Bàrbara, des de la nostra fauna, la nostra flora fins a la nostra vida social, inauguracions, homenatges, festes, fires, ventades, inundacions i així com també de l’activitat social del poble en general.
Actualment, està preparant l’aniversari dels 40 anys del Club Twirling Santa Bàrbara, també l’aniversari dels 25 anys dels nostres gegants Bàrbara i Gregori, el 25è aniversari de la Unió Musical Jaume Balmes i el 25è aniversari del Club de Bitlles Santa Bàrbara, a més d’un reportatge sobre les masades i casetes de camp desaparegudes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada