La patata de Prades invitada a la 12èna edició de les Jornades Gastronòmiques de Santa Bàrbara

fira-oliAvui comencen a Santa Bàrbara les 12ènes Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’ Oli, denominació que respon ,d’ una  banda ,a la seua coincidència  amb la celebració, a partir el proper cap de setmana  ,de la Fira de l’ Oli Novell i d’ altra perquè l’ oli és un dels principals protagonistes dels plats que es presenten.

Els  set restaurants que hi ha al municipi oferiran a partir d ‘aquest divendres i fins al dia 29 de novembre una variada selecció de menús que van dels 40 als 25 euros i on els productes del territori són els protagonistes ,especialment l’ oli i els cítrics amb plats tan suggerents  com el sorbet d’ oliva negra, ànec amb salsa de cítrics, cistellets de taronja i fruites amb xocolata calenta , torrada de gel d’ oli ,suprema de rap confitat a l’ herba d’ olives o el típic i tradicional pa amb tomàquet regat amb el primer oli de la temporada.

Com cada any però , l’ organització invita un producte amb denominació d’ origen o d’ indicació geogràfica protegida que en aquesta ocasió a estat la patata de Prades.

Per aquest motiu, la  majoria de restauradors  planers , han inclòs als seus menús  plats on aquest afamat tubèrcul n’és també el protagonista .