Santa Bàrbara també Va Vibrar a la gran V de l’11-S

acte sb

Ofrena Florar al General Moragues / Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

video

bus

Autobusos ebrencs aparcats a l’avinguda Pedralbes de BCN (Foto:J.Roig)

parc

El dinar al’ombra abans la concentració (Foto: J.Roig)

fila

Files al tram 2, moments abans del punt de les 17:14 h. (Foto: J.Roig)

Més de 80 autocars surten de l’Ebre per participar en la Via Catalana 2014,   gairebé dos d’ells, des del nostre poble

(J.Roig/ACN).-Més d’una vuitantena d’autocars van sortir  ahir des de  diversos punts de les Terres de l’Ebre per participar massivament en la Via Catalana 2014. Prop de 5.000 ebrencs van optar per desplaçar-se a Barcelona amb els busos organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Els més matiners van ser els d’Alcanar que abans les nou del matí ja arrencaven, mentre que a l’estació d’autobusos de Tortosa a partir de les onze van començar a sortir, esglaonadament, més d’una dotzena de vehicles plens de gent perfectament equipada amb les samarretes vermelles i grogues, estelades i senyeres, i convençuda que els carrers de Barcelona tornarien a ser l’escenari d’una Diada “històrica”, com finalment, així va ser.

L’ANC va llogar més d’una vuitantena d’autocars a les Terres de l’Ebre, mentre que del Camp de Tarragona en van ser uns 300 els que van sortir cap al migdia amb més de 15.000 persones que van contribuir a fer la ‘V’ convocada per ‘Ara és l’hora’.

Des de la perspectiva planera, aquesta jornada històrica es va viure de prop per un centenar de veïns del nostre municipi que es van desplaçar fins a la capital catalana amb dos autobusos, més un bon grapat (no comptabiltizat, ) que ho van fer amb vehicles propis.
Al nostre poble els organitzadors van convocar als que vam viatjar en autobús a les 11:30, un cop es va acabar l’acte institucionals organitzat per l’ajuntament i al que, a banda de les autoritats, hi van participar una quinzena d’entitats locals per dur a terme les ofrenes florals als monuments del 175é aniversari i al del General Moragues, a la plaça dels Segadors, per acabar a la plaça Cid i Cid, on, plegats vam escoltar Els Segadors. Acte seguit estava prevista la sortida dels autobusos des de la mateixa plaça i aquí va ser on hi va haver un poc de confusió ja que la gent que s’havia de desplaçar, va acudir a la plaça com estava previst en un principi encara que, finalment, l’ expedició va haver de sortir des de davant del Poliesportiu, una zona més ampla i adient per a la concentració.

Tot i arrencar amb uns 30 minuts de retard, el viatge fins a BCN es va produir sense incidents i fins i tot es va arribar abans de l’hora prevista ja que la circulació, en tot moment va ser fluida, tant per l’autopista com pels carrers de BCN fins a l’avinguda Pedralbes, on es van aparcar els busos.

Desprès de la foto de grup i del dinar a base d’entrepans a un parc proper, els manifestants del nostre poble es van encaminar, al voltant de les tres de la tarda, cap a la zona que ens havia estat indicada, concretament el tram 2, on desprès de comprovar les dificultats que hi havia a la zona per dur  terme accions bàsiques i prèvies, com fer un cafè o accedir als lavabos, com conseqüència del gran allau de gent que s’anava concentrant, finalment, pels volts de les 5 de la tarda, la comitiva planera es va anar col•locant i mesclant-se amb la resta de la gent ebrenca que van ocupar els dos primers trams de la gran V al inici de la Diagonal, més o menys entre l’edifici de La Caixa i el Corte Inglés.

L’ambient festiu i animat que es va viure en tot moment, amb un mar d’estelades i senyeres, va fer que els més de 30 graus de temperatura i el sol aplomat que queia sobre els nostres caps, sumat al calor humà que generava el fet d’estar ben apretat a qualsevol de les vuit files humanes roges i grogues que s’anaven alternant per formant la gran senyera en forma de V, fora més suportable, fins que, finalment, quant el rellotge va marcar les 17:14 h. el clam i el clímax de la manifestació va arribar al seu punt més àlgid, amb crits d’ independència, onades gegants de braços enlaire, mentre els símbols independentistes seguien onejant sobre els caps dels milers i milers de catalans i catalanes que van voler expressar així la seua voluntat de votar SI o NO al procés, el proper 9 de novembre.

Tot i l’elevada temperatura i prenent com a referència el nostre tram, la majoria de manifestants va aguantar fins gairebé les sis de la tarda aquell ambient calorós en tots els sentits. A partir d’aquell moment els planers i planeres ens vam anar tornat a re agrupar, sense pressa i ordenadament fins al lloc on ens esperaven els autobusos i, puntualment, a les 7 de la tarda, tal i com estava previst, vam emprendre el camí de tornada fins a Santa Bàrbara on s’arribava al voltant de les 10 de la nit, donant per finalitzada una jornada on, a banda del significat principal de la concentració, cal destacar el civisme i odre amb que es va dur a terme i el treball acurat i sincronitzat dels organitzadors i voluntaris.