Santa Bàrbara també “s ‘encadena” a la Via Catalana

P1010547

Perspectiva d’ una franja del tram 39 (Foto:J.Roig)

(J.Roig/aguaita.cat).-La Plana Ràdio va estar present també a la Via Catalana d ‘aquest passat 11 de Setembre per tal d’informar, des de la perspectiva ebrenca i  a través de la connexió amb la resta d’ emissores de Emute i Imagina Ràdio, dels esdeveniments que es van anar succeint  en aquesta acció reivindicativa podent constatar la nombrosa participació planera, que la secció local de  l’ Assemblea Nacional Catalana  xifrava en unes 400 persones,tot i que,possiblement, el nombre de planers i planeres participants a la cadena humana va ser molt més, segons hem pogut resseguir des del nombrós  material gràfic  publicat a les diferents xarxes socials.

Al tram 39 assignat a Santa Bàrbara si que hi vam poder veure molts gent del poble ,una pancarta amb el nom del nostre municipi i  molta més gent que van venir a  reforçar el tram procedents de diversos punts de la geografia catalana que segons explicaven a la nostra emissora,uns ho feien des de llocs  més propers com  la Terra Alta o la Ribera d ‘Ebre o d’ altres més llunyans com Montcada  i Reixac,Berga,Salou,Cambrils o Barcelona.

El tram 39 va ser un dels punts on es va donar també  cobertura d ‘avituallament a tota aquesta gent vinguda de fora servint  més de  1.100 racions de paella,confeccionada per una empresa de càtering ,lo que ens dona idea de la gran quantitat de gent de fora que va venir a reforçar l’ Ebre.Cal dir que  de punts d ‘atenció als desplaçats com el del tram 39 en hi va haver més,per exemple i segon fons  no oficials,al ubicat a Alcanar s’ hi van servir fins a 3000 racions.

En una perspectiva ebrenca més general i segon transcrivim de la publicació digital aguaita.cat, cent-mil persones, 30 mil més de les inscrites, segons les dades de l’Assemblea Nacional Catalana a l’Ebre,van unir ahir les mans per omplir, de vegades fins i tot duplicant i triplicant alguns dels trams, una cadena humana que s’ha allargà durant més de 400 quilòmetres des del Pertús fins a més enllà del riu Sénia, on una línia de furgons de la Guàrdia Civil va limitar el final de la Via.

El compositor vinarossenc , Carles Santos i el cantautor català Lluís Llach van trencar de forma simbòlica ahir a la tarda la frontera que separa Catalunya i la Comunitat Valenciana. Ho van fer  en el pont que travessa el Riu Sénia i que marca el límit administratiu entre ambdues comunitats. Llach , en el tram 1 de la Via Catalana, al terme municipal d’Alcanar . Santos , a la part de Vinaròs ,va unir la seua mà , amb les dels pares de Guillem Agulló, el jove independentista valencià assassinat el 1993 .

L’únic incident rellevant que hi va haver en aquest tram es va produir quan la Guàrdia Civil va impedir que la cadena transcorregués més enllà de la línia de furgons, fet que va provocar tensions i la detenció del líder de Solidaritat Catalana Alfons López Tena.
L’exdiputat, segons fonts properes als fets, hauria agredit un sergent de la Guàrdia Civil després que agents d’aquest cos li demanessin que no traspassés els 500 metres autoritzats dins del terme municipal de Vinaròs per a la cadena humana. Junt amb López Tena, s’ha detingut una altra persona.