L’oli de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara arriba als EEUU

etiquetes-grusco*La Cooperativa Agrícola del Camp realitzarà per primer cop una exportació d’oli als Estats Units.

Les converses van iniciar-se fa uns mesos quan un jove tortosí resident  a Las Vegas , es va interessar per l’oli de la Cooperativa de Santa Bàrbara per poder fer-ne distribucions mitjançant una cadena comercial nord-americana.

En un principi l’Agrícola del Camp estava a l’espera de  saber si aquest projecte acabaria quallant, donat que son molts els especuladors que s’interessen pels preus de l’oli per a exportar però que finalment es fan enrera.

En aquesta ocasió però, la operació a donat bons resultats i de moment s’exportaran unes 8oo ampolles de l’oli de més qualitat que s’embassa actualment a l’ Agrícola del Camp.

L’entitat  exporta actualment al Marroc, a Itàlia, França en petites quantitats i ara buscarà també el seu lloc al mercat Americà.

El President de l’entitat Jaume Roé, explicava que per realitzar aquest tipus d’operacions a l’extranger les exigències han estat molt importants;  s’han tingut que passar diversos controls de qualitat necesaris per a realizar l’exportació ,  s’han fet  fotogràfies als  palets que viatjaran amb avió, per constatar tot el que s’envia,  i  l’etiquetatge  s’ha tingut que adaptar a l’anglès, cosa que ha suposat un increment de la despesa molt important.

Aquesta notícia dona un aire de positivisme al sector agrícola,  donat que aquest any ha estat un dels pitjors tant en qualitat com en preus  al sector oleícola, preus que segons ens explicava el President feia més de 30 anys que no es donaven.