El 27 d’ Abril s’ inaugurarà la XIX Fira de la Terrissa de la Galera

Foto: Fira La Galera-Lo Cadub

Marroc serà el  país convidat,Murcia la Comunitat Autònoma convidada i el canteret d’aigua de Miravet la peça commemorativa

(Redacció/J.Roig).-Del 27 d’abril a l’1 de maig, tindrà lloc a la Galera la XIX Fira de la Terrissa de la Galera, organitzada per l’Ajuntament de la Galera, juntament amb l’Associació Cultural “Lo Cadup”.

L’ organització a avançat que enguany el país convidat  serà Marroc amb una mostra  que anirà des de les peces més senzilles, tradicionals, i, autèntiques, elaborades per les dones, a la zona del Rif, fins, a les més elaborades i decorades, amb el característic color blau que les identifica, de la població de Fez.

Múrcia serà la Comunitat Autònoma convidada ,amb una mostrade  les produccions d’alguns centres terrissers de la regió que mantenen la seva essència més tradicional al costat de la ceràmica més innovadora .

Finalment ,aquesta emissora també ha pogut saber que la peça commemorativa, de la col•lecció terrissa tradicional de les Terres de l’Ebre que tots els anys idetifica cada edició de la fira,enguany serà l’anomenada canteret d’aigua de Miravet.

L ‘edició esta limitada  a 112 peces signades i numerades pel terrisser de Miravet Emili Treig Adell.

La fira  com sempre estarà situada, al centre del poble,es a dir al  carrer Major i carrers laterals. Cal destacar que l’entrada a la Fira  és gratuïta