Demà es presenta el primer DVD de la trilogia sobre la memòria històrica de Santa Bàrbara

(J.Roig/Foto:ASB)

Aquest primer volum recull les festes,tradicions i activitats socials del municipi ,viscudes i recordades pels mateixos protagonistes del documental.

Els altres dos es presentaran   entre els mesos de Febrer i Abril

Si el passat mes de Maig ,l’ Ajuntament de Santa Bàrbara, amb la col•laboració del Centre d ‘Estudis Planers,publicava el llibre “Santa Bàrbara en imatges” un recull de 972 fotografies mostrant la vida dels planers des de principis dels segle XX fins als anys 70 ,ara es presenta el primer volum d’una col•lecció audiovisual que té com a objectiu principal fer memòria històrica i que constitueix un projecte de recuperació de la memòria oral.

Alfred Blanch,regidor de cultura de Santa Bàrbara ,explicava que aquest projecte, que consta de tres DVD, es basa en el testimoni de 45 persones grans del municipi que han volgut compartir els seus records i vivències del passat. Per això  i  durant la primera setmana del mes de juny van ser entrevistades per les càmeres de  l’empresa realitzadora d’aquest projecte ,la productora Sabem.com. Ara ,aquells testimonis  han estat posats en ordre  i convertits en tres documentals de poc més  d’ una hora de durada cadascun que han  de servir per recuperar i conservar aspectes de la història local que no es poden trobar a cap document de la història local perquè són fruit de vivències personals.

El  primer d ‘aquets documentals es presenta aquest  divendres 10 de desembre  al Centre Cultural i a les vuit del vespre i mostrarà  la primera de les temàtiques,una aproximació a com es  vivia ,fa dècades, la quotidianitat, el treball, les festes i tradicions. De fet,aquest primer  documental es titula  “Festes,tradicions i societat.

Blanch també explicava que el segon volum que tractarà  de les  vivències personals dels protagonistes  a la passada Guerra Civil espanyola, serà presentat a principis d’any i el tercer volum i obra completa que tractarà sobre el món de la pagesia a l‘entorn de la qual s’ ha forjat el poble , es presentarà,segurament al mes d’ Abril , durant les Jornades Culturals 2011. Serà a partir  d ‘aquest moment i quant l’ obra estigui publicada al complet, quant podrà ser adquirida per tot aquell veïnat que o desitgi.