L’ alcalde desmenteix que s’hagi de construir una mesquita a Santa Bàrbara

BORONAT FOTO SETEM 14

Jordi Boronat, alcalde de Santa Bàrbara,ahir als estudis de LPR

Pel poble i per les xarxes socials corria el rumor de que l’ajuntament hauria cedit un espai per aquesta funció o que hauria donat permisos d’obres per a la seua construcció.
Jordi Boronat creu que no són més que intoxicacions interessades per crear malestar entre els ciutadans i l’ajuntament.
Lo que si que ha pogut saber la ràdio d’altres fonts, és que s’estaria adequant un espai per a que els infants del col•lectiu magrebí local puguen aprendre a llegir i escriure en el seu idioma.

(J.Roig/T.G.).-Davant els rumors que els darrers dies corrien pel poble sobre la possibilitat de que s’estiguessin fent els tràmits administratius amb l’ajuntament per a iniciar la construcció d’una mesquita Santa Bàrbara, l’alcalde del poble ho desmentia el passat dissabte a través del seu perfil al Facebook i aquest mateix dilluns des dels micròfons de La Plana Ràdio.

Jordi Boronat ha dit que aquestes intoxicacions interessades no es poden entendre més que des de d’intencionalitat de crear malestar entre el veïnat per una banda i atacar així directament l’ajuntament pels motius que hi hagin darrera, assegurant que l’Ajuntament de Santa Bàrbara ni ha cedit cap espai, ni ha construït, ni ha finançat la construcció de cap temple religiós i molt menys ha donat cap llicència d’activitat amb aquesta finalitat, afegint que Santa Bàrbara, amb el sistema urbanístic actual i les Normes Subsidiàries aprovades l’any 1996, no contempla cap cessió d’espai per la construcció de cap centre religiós islàmic.

Boronat deia que el malentès s’hauria pogut estendre a partir de la venta, per part d’un particular, d’una casa situada justament al costat del Centre de Dia. “L’únic que ha fet l’ajuntament ha estat donar el permís d’obres per rehabilitar el seu deteriorat interior, com es fa a la resta dels veïns del poble, i d’això ja fa temps” concloïa l’alcalde planer.

Sobre aquesta qüestió, lo que si que ha pogut saber aquesta emissora de fonts no oficials però relacionades amb el col•lectiu magrebí del nostre poble, és que l’immoble en qüestió s’hauria comprat amb els diners de les aportacions fetes pel mateix col•lectiu i que l’ intenció,un cop acabades les obres que s’hi estan fent , seria la de convertir-lo en una escola per a que els nens i nenes de pares marroquins puguin aprendre a llegir i escriure en el seu idioma. Cal dir però que aquest supòsit estaria per confirmar oficialment, ja que el vàrem conèixer desprès de parlar amb Jordi Boronat.