Avui comencen les Festes Majors de Santa Bàrbara

Foto:J.Roig

Dos bous de les ramaderies de Nuñez del Cubillo i Torrestrella els primers protagonistes aquesta  mateixa tarda.

La trobada de penyes barcelonistes,l’ ofrena d’ entitats al patró dels pagesos i un torneig nocturn de paintall,lo més destacat del primer diumenge de festes.

(J.Roig).-El director de l ‘Agència de Residus de Catalunya i alcalde de Riudecanyes  Josep Mª Tost Borràs,serà l ‘encarregat de pronunciar el pregó de Festes Majors a Santa Bàrbara  demà dissabte 7 de Juliol. La festa però , comença  aquesta mateixa tarda a partir de les 7 a la plaça de bous amb  la desencaixonada  dels dos “cerrils” comprats per la Penya “Planers pels bous”.
Els animals són de les prestigioses ramaderies Nuñez del Cubillo i Torrestrella  i desprès del desencaixonament seran embolats pels mateixos  membres de la penya.
Entre un i altre acte i com a novetat enguany,a la mateixa plaça es farà la presentació  de les penyes i dels seus emblemes. Per la nit   i al poliesportiu municipal la festa seguirà amb la onzena edició del popular Festival Tronat Planer  amb l ‘actuació del conegut dj Paco Pil.
El dissabte i a les 7 i mitja del matí  està programat el bou capllaçat de la ramaderia d’ Hilari Princep,  i desprès de l ‘esmorzar de germanor  l’ anomenat “manset capllaçat” per als més petits.
Per a diumenge està prevista la Trobada de Penyes barcelonistes que organitza la penya Blaugrana Planers amb motiu de la celebració del seu 25é aniversari,que aplegarà a les 25 entitats que hi ha a les comarques  del Montsià,Baix Ebre i Baix Maestrat  i s ‘aprofitarà també per inaugurar la nova seu social,l ‘escut i l ‘estendard de la penya planera.
Les 25 penyes  presents a la Trobada  i ja per la tarda, enguany estaran presents  també a la desfilada d ‘entitats que participen a la tradicional Ofrena de Flors  i Fruits a Sant  Isidre,patró dels pagesos.
Ja per la nit ,la recent constituïda Associació de Paintball Santa Bàrbara ,organitza una novedosa activitat nocturna:el   IV Torneig de Paintball  amateur  en el  que hi pot participar tot hom que ho vulgui i sigui major de 14 anys,tal i com explicava la secretaria de l ‘entitat Alba  Lapuerta.
Lapuerta deia també que el torneig es durà a terme al camp de terra del poliesportiu;que el preu d’ inscripció és de 10 euros per jugador i que els equips han d ‘estar formats per tres persones. El torneig  començarà  a les 10 de la nit i està previst que acabi cap a les 2 de la matinada amb el lliurament de trofeus als tres primers equips classificats.