Avui es celebra el dia dels trasplantats i donants

tras

Foto:saludenelmundo.blogspot.com

En total, el passat 2012 ,es van poder fer  88 trasplantaments  d’ òrgans als hospitals de la demarcació.
La donació d’òrgans a la província de Tarragona durant el 2012 manté la tendència positiva
La col•laboració i la solidaritat de les famílies del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, elements imprescindibles per mantenir les donacions.

(Redacció/J.Roig).-La Unitat de coordinació de trasplantaments de Tarragona ha vist assolits els objectius plantejats per a l’any 2012 pel què fa a les donacions d’òrgans i trasplantaments. Això ha estat possible gràcies a la major predisposició i col•laboració de les famílies de la província de Tarragona, segons destaca la coordinadora de trasplantaments de l’Hospital Universitari Joan XXIII, que també ho és de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, la Dra. María Bodí.
Les dades de les donacions d’ òrgans  i receptors a la demarcació al decurs de  l’any 2012 ens mostren com han estat  20 el l total de donants i 70 els òrgans extrets (39 renals, 18 hepàtics, 3 cardíacs, 7 pulmonars, 2 pancreàtics i 1 intestinal),mentre que els pacients de Tarragona trasplantats en els hospitals de referència: han estat 88 (62 renals, 13 hepàtics, 4 cardíacs i 9 pulmonars).
Finalment recordar que  actualment hi ha encara 117 pacients de Tarragona en llista d’espera: 1(106 renals, 5 hepàtics, 2 cardíacs i 4 pulmonars).

Amb motiu del Dia del Donant  que es celebra avui 6 de juny ,durant tot el dia d ‘ahir  l’Hospital Universitari Joan XXIII va posar  a l’abast dels ciutadans una taula informativa en el vestíbul principal sobre què cal fer per ser donant i en què consisteix el procés de donació i trasplantament d’òrgans, amb la participació de la Dra. Bodí i pacients que expliquen la seva experiència.
Els principis generals en matèria de trasplantaments estan representats en la finalitat terapèutica, la confidencialitat, la gratuïtat i la voluntarietat, però en el procés de donació i extracció d’òrgans d’un difunt en un centre autoritzat, la persona a qui correspon donar la conformitat és la que acaba tenint la clau de l’èxit de la donació. Per aquest motiu és imprescindible agrair la col•laboració de les famílies.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada