La PDE alerta que el Govern ha optat pels ‘fets consumats’ per a tirar endavant la interconnexió de xarxes

nus

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha alertat que, després d’un any de l’episodi de sequera, el Govern ha optat per una política de ‘fets consumats’ per a tirar endavant el projecte de la interconnexió de xarxes.

Segons ha denunciat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ‘abans feien les lleis i després les obres, i ara opten per fer l’obra primer i després el decret llei’.

La PDE ha assegurat que el projecte de la dessalinitzadora de Cunit (Baix Penedès) s’està enllestint amb ‘obscurantisme’ i ‘poca informació’, però que les filtracions sobre l’existència de dos canonades connectades confirmen les sospites que la instal·lació és ‘l’eslavó de la interconnexió de xarxes’.

Tomàs ha anat més enllà i ha afirmat que la dessalinitzadora de Cunit, juntament amb el canal Segarra-Garrigues, el canal Xerta-Sénia, i els pous de Vinallop són la ‘culminació del Pla Hidrològic Nacional que va marcar el PP i que el Govern està fent mèrits per acabar-lo’. ‘Estem convençuts que ens haurem de mobilitzar perquè la presa de pèl és molt gran’, ha manifestat. ACN