Els ajuntaments de l’Ebre sol•liciten 37 projectes al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

governacio-1

*Les sol•licituds presentades ascendeixen als prop de 13 MEUR

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha finalitzat el recompte de les sol•licituds presentades pels ens locals, susceptibles de ser coofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per al quadrienni 2007-2010.
En total han estat 37 els projectes presentats pels ajuntaments, dels quals 31 s’emmarquen dins l’eix 4, referent al desenvolupament local i urbà, i només 6 sol•licituds fan referència a l’eix 2, corresponent al medi ambient i la prevenció de riscos.
L’import sol•licitat pels ens locals a les Terres de l’Ebre ascendeix a 12.690.763 EUR, amb un pressupost total de 27.000.914 EUR.

El FEDER és un programa en què intervenen diferents administracions i el director territorial de Governació i Adminsitracions Públiques, Carles Pasqual, ha assegurat que “per al Departament garantir que els ajuntaments del territori gestionen una part d’aquests recursos, independentment del nombre d’habitants que tinguin, és equivalent a protegir i vetllar pels interessos dels ciutadans i potenciar l’equilibri territorial”. Pasqual també ha remarcal que “el treball interadministratiu, sobretot amb les administracions més properes als ciutadans, és una manera de garantir més cohesió social i d’aconseguir un desenvolupament més equitatiu del país”

El Departament de Governació i Administracions Públiques gestiona una part dels ajuts del FEDER de Catalunya, adreçats al món local del país. En tota, el pressupost per adminsitracions locals en la nova convocatòria del FEDER – tram  local per al període 2007-2013 – és  de 166’19 MEUR. I, concretament, en aquesta primera convocatòria  – 2007-2010 – el pressupost total, per als eixos 2 i 4, és de 70.002.850 EUR.

Alguns dels 37 projectes sol•licitats pels municipis ebrencs, destacats per la seva quantía o peculiaritat, són:

Deltebre – renovació del centre comercial amb un pressupost de 3’6 MEUR
Tivissa – centre d’interpretació amb un pressupost de 2’7 MEUR
Móra la Nova – tren turístic de l’Ebre “El Caspolino” amb un pressupost 1’3MEUR
Les Cases d’Alcanar – rehabilitació del convent Els Josepets amb un pressupost d’1MEUR